Naslovnica Gospodarstvo Lani je bil v Sloveniji ustanovljenih 27 tisoč novih pravnih oseb

Lani je bil v Sloveniji ustanovljenih 27 tisoč novih pravnih oseb

Avtor: Spletno Uredništvo
S spletnega portala Bizi prihajajo novi finančne podatke o poslovanju slovenskih podjetij v lanskem letu. Poslovni asistent Bizi je objavil aktualne podatke o čistem poslovnem izidu, višini prihodkov od prodaje, višini kapitala, EBITDA in EBITDA-stopnji, povprečni plači…Zanimiv je tudi podatek, da je bilo lani v Sloveniji ustanovljenih 27 tisoč novih pravnih oseb, zaprtih pa je bilo 21 tisoč podjetij.
Lani je bil v Sloveniji ustanovljenih 27 tisoč novih pravnih oseb

Simbolična fotografija poslovne analize ob pomoči spletnega orodja (foto: pxhere.com)

Spletni poslovni asistent Bizi je pravkar objavil aktualne poslovne in finančne podatke za lansko leto 2023. Gre za podatke o čistih prihodkih od prodaje, čistem dobičku ali izgubi, EBITDA, EBITDA-stopnjo, za kazalnike o spremembah poslovnih rezultatov glede na preteklo leto 2022, podatke o čisti donosnosti kapitala (ROE), podatke o sredstvih in kapitalu, število zaposlenih, povprečnih mesečnih plačah in sveže bonitetne ocene.

Pole tega so objavljene tudi kontaktne informacije, podatki ključnih oseb v podjetjih, o ustanoviteljih, o deležih v podjetju, o zgodovini vodilnih v podjetju za 10 let v preteklost ter podatki o višini sredstev, ki jih neko podjetje vsak mesec prejme od posameznih proračunskih uporabnikov. Objavljen pa je bil tudi zanimiv podatek, o tem, koliko podjetij je bilo v letu 2023 v Sloveniji ustanovljenih na novo in kliko jih je bilo zaprtih.

»Po Bizijevih podatkih je bilo v Sloveniji lani ustanovljenih 27.318 novih pravnih oseb. Od tega jih trenutno posluje še 21.056. Največ jih je bilo ustanovljenih v osrednjeslovenski regiji, sledita podravska in savinjska regija, najmanj pa v zasavski regiji. V letu 2023 je bilo izbrisanih 21.423 pravnih oseb. V primerjavi z letom prej to pomeni 7 % več izbrisanih podjetij,« so med drugim objavili v sporočilu za javnost.

Sicer je spletni poslovni asistent Bizi namenjen tako podjetnikom kot zaposlenim v prodaji, marketingu, financah, računovodstvu ter tudi novinarjem, saj nudi mnoga orodja, ki pomagajo analizirati trg ali neko podjetje. Napredno iskanje omogoča izbiro podjetij na podlagi točno določenih kriterijev, analizo trgov, oblikovanje portfelja, primerjavo podjetij in prenos bonitetnega poročila.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.