Naslovnica Slovenija Razstava Čar lesa od ponedeljka v Cankarjevem domu

Razstava Čar lesa od ponedeljka v Cankarjevem domu

Avtor: Spletno Uredništvo
V ponedeljek se bo v Cankarjevem domu v Ljubljani ustavila nova izvedba razstave Čar lesa. Letošnja razstava je že 16. po vrsti, v Cankarjevem domu bo gostovala vse do 19. maja, zatem pa bo nadaljevala pot po Sloveniji.
Razstava Čar lesa od ponedeljka v Cankarjevem domu

En od izjemnih ambientov v Galeriji Oskarja Kogoja v Mirnu (foto: FB Prodajna GAlerija Oskar Kogoj)

Razstava ‘Čar lesa’ je skozi leta postala stalnica, rdeča nit tega že kar tradicionalnega prikaza razstava lepote in uporabnosti slovenskega lesa. Letos je na vrsti že šestnajsta izdaja te razstave, tokrat pa so poudarki glede opozarjanja na pomen lesa kot naravnega vira, predstavljanja prednosti lesa in različne možnosti njegove uporabe. Razstava se bo v hramu slovenske kulture odprla v ponedeljek, 13. maja ob 12. uri.

Svečanost ob otvoritvi bo minila v znamenju nagovorov visokih gostov. Zvrstili se bodo minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, direktor Javne agencije SPIRIT Slovenija Rok Capl, prodekan z Oddeleka za lesarstvo na Biotehniški fakulteti UL, pobudnik in organizator razstav ‘Čar lesa’ Franc Pohleven ter priznani slovenski umetnik in industrijski oblikovalec Oskar Kogoj.

 »Razstava, ki jo ob podpori javne agencije SPIRIT Slovenija in Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, organizirajo Društvo za zaščito lesa Slovenije, Biotehniška fakulteta – Oddelek za lesarstvo in Svet za les, bo vse do 19. maja gostovala v Cankarjevem domu, potem pa se bo selila po slovenskih krajih (najprej v Arboretum Volčji potok),« so še pojasnili z agencije Spirit Slovenija.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.