Naslovnica Šport Kvalifikacijski nastopi slovenskih rokometnih reprezentanc

Kvalifikacijski nastopi slovenskih rokometnih reprezentanc

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko žensko rokometno reprezentanco danes čaka odločilna povratna tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo, moško reprezentanco pa v naslednjih dneh čakajo kar 3 kvalifikacijske tekme za odhod na januarsko evropsko prvenstvo.
Slovenska ženska rokometna reprezentanca po sobotni zmagi nad Islandijo s 24:14 (foto: FB RZS)

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je prejšnjo soboto na Kodeljevem po odlični predstavi premagala Islandijo z gladkih 24:14 in si tako na stežaj odprla vrata proti uvrstitvi na naslednje svetovno prvenstvo, ki ga bo gostila Španija. Varovanke novega slovenskega selektorja Dragana Adžića pa bodo morale danes to veliko prednost 10 golov tudi ubraniti. Povratna tekma na Islandiji se bo sicer pričela kar malce pozno – šele ob 21.45 po slovenskem času.

Slovenske rokometašice so kljub odsotnostim in poškodbam nedvomno sposobna iztržiti ugoden rezultat, ki bi Slovenijo popeljal do sedme uvrstitve na svetovne prvenstva v dosedanji zgodovini reprezentance. Težave z zdravjem pa ima tudi moška članska izbrana vrsta, ki jo v naslednjih dneh čakajo kar tri zaporedne kvalifikacijske tekme za odhod na januarsko evropsko prvenstvo.

Slovenska reprezentanca je na začetku tedna ostala brez Blaža Blagotinška, Mateja Gabra in Staša Skubeta, selektor Ljubomir Vranješ pa je namesto njih na priprave vpoklical Matica Suholežnika in Gregorja Potočnika. Zbor igralcev se bo pričel v nedeljo in sicer bo tokrat v Zrečah. Prihodnji torek (27. aprila) Slovenija ob 18. uri gostuje v Turčiji, nato v četrtek (29. aprila) potuje še na Poljsko (ob 20. uri).

Slovenija bo kvalifikacije za EP nato zaključila z domačo tekmo proti Turkom, ki bo v nedeljo, 2. maja, ob 18. uri v celjski dvorani Zlatorog. Sicer pa tokrat izbira selektorja Vranješa zbuja nekaj pomislekov. Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Egiptu je Slovenija večji del tekem igrala brez pravega levega krila, tokrat bosta ta igralni položaj ‘pokrila’ Celjana Tilen Kodrin in Tadej Mazej.

Po aktualnih podatkih Rokometne zveze Slovenije ima Kodrin v prvi slovenski ligi v tej sezoni povprečje natanko 4 dosežene gole na tekmo, Mazej pa le 2,1 gola na tekmo. Kar nekaj igralcev v slovenski ligi ima boljše strelske izkupičke, pa tudi v tujini verjetno igra kakšen kakovosten slovenski igralec levega krila. Težave na levi bi lahko bile še večje, ker tokrat naenkrat manjkata tudi oba standardna leva zunanja igralca Borut Mačkovšek in Nik Henigmman.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.