Naslovnica Šport Košarkarji pričenjajo boj za odhod na olimpijske igre

Košarkarji pričenjajo boj za odhod na olimpijske igre

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se v Litvi pričenja kvalifikacijski turnir, na katerem bo slovenska moška košarkarska reprezentanca poskusila osvojiti zadnjo vozovnico za olimpijske igre. Slovenija bo prvo tekmo odigrala jutri in sicer ob 15.30 proti Angoli.
Slovenska košarkarska reprezentanca v zelo široki zasedbi (foto: kzs.si)

Litovski Kaunas od danes gosti enega od štirih kvalifikacijskih turnirjev za odhod na olimpijske igre v Tokio. Ostali turnirji bodo potekali še v Splitu, v Beogradu in v kanadski Victorii. Zadnje vozovnice za pot na Japonsko bodo dobili izključno zmagovalci vsakega od teh turnirjev, na katerih sodeluje po 6 reprezentanc. Sicer so si nastop v Tokiu že zagotovile Španija, Francija, ZDA, Argentina, Avstralija, Nigerija, Iran ter Japonska.

Slovenska izbrana vrsta bo v Kaunasu tekmovanje pričela v skupini B, prvo tekmo pa bo Slovenija igrala jutri (30. junija) proti Angoli in sicer že zelo zgodaj – ob 15.30 po slovenskem času. Naslednji dan bo spet ob enako zgodnji uri na sporedu še srečanje s Poljsko. Če bo Slovenija dobila vsaj eno od teh tekem, jo nato čaka polfinale proti eni od boljših dveh moštev iz skupine A, v kateri so domačin Litva, Venezuela in Južna Koreja.

Slovenska izbrana vrsta se je pred kvalifikacijskim turnirjem dopolnila z NBA zvezdnikom Luko Dončićem, z igre močno željnim NBA igralcem Vlatkom Čančarjem in pa tudi z ekspresno hitro naturaliziranim Američanom Mikeom Tobeyem. S to trojico v postavi lahko Slovenija precej laže premaga vse nasprotnike na turnirju. Če ne bo večjih presenečenj, bi moral biti največji slovenski konkurent za zmago na tem turnirju domača reprezentanca Litve.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.