Naslovnica Gospodarstvo Konferenca Podim in predstavitev Slovenske startup strategije

Konferenca Podim in predstavitev Slovenske startup strategije

Avtor: Spletno Uredništvo
V Mariboru se danes končuje konferenca ‘Podim’, ki velja za enega najpomembnejših startup in tehnoloških dogodkov v Srednji in Vzhodni Evropi. Letos se je tridnevnega dogodka udeležilo več kot 1000 gostov, tam pa je bila podrobno predstavljena tudi nova ‘Slovenska startup strategija’.
Konferenca Podim in predstavitev Slovenske startup strategije

Plakat za letošnjo konferenco Podim (foto: FB Podim Conferrence 2024)

Na konferenci ‘Podim’, ki je postregla z bogatim strokovnim programom, je bilo veliko pozornosti posvečene predstavitvi ‘Slovenske startup strategije’. Strategija ima ambiciozne cilje, saj bi radi njeni snovalci že do leta 2030 umestili Slovenijo med najbolj privlačna svetovna okolja za nova oz. startup podjetja. S tem bi radi privabili številne podjetnike in hkrati poskrbeli za kakovostni razvoj pomembnega dela gospodarstva.

»Strategija vsebuje konkretne predloge na petih najpomembnejših področjih, in sicer: podporno okolje za startup in scaleup podjetja, nova pravno organizacijska oblika za startup podjetja, startup viza, razvoj trga tveganega kapitala ter rešitev za uveljavitev delniških opcij,« so glede te nove srednjeročne strategije pojasnili z Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport RS.

Dodali so še, da trenutno Slovenija glede enostavnosti zagonov startup podjetij (po kazalnikih ‘prijaznosti’ podjetniškega okolja za startup podjetja) še zaostaja za evropskim povprečjem, saj dosega le 23 % realizacije startup standardov European Startup Nations Alliance ( ESNA).

Sicer je na letošnji konferenci ‘Podim’, ki se izteka danes, prisostvovalo preko 200 startup podjetij iz 24 držav, spregovorilo je 69 govorcev iz 17 držav, poleg tega pa številke govorijo o udeležbi zastopnikov preko 80 različnih skladih tveganega kapitala, drugih vrst zasebnih vlagateljev in podjetnikov.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.