Naslovnica Šport KMN Meteroplast se poslavlja od tekmovanj NZS

KMN Meteroplast se poslavlja od tekmovanj NZS

Avtor: Spletno Uredništvo
Futsal sezona 2023/24 se še ni končala, saj se pravkar igra veliki finale državnega prvenstva med vrhniškim Silikom in Dobovcem iz Rogaške Slatine. Vseeno pa so za ‘šok sezone’ poskrbeli v Ljutomeru, kjer so se v domačem prvoligašu Meteorplastu nepričakovano odločili, da izstopijo iz tekmovanj NZS kar z vsemi selekcijami.
KMN Meteroplast se poslavlja od tekmovanj NZS

Članska ekipa Meteorplasta po zadnji zmagi sezone 2023-24 v Sodražici (foto: FB KMN Meteorplast Ljutomer)

Sicer je bila članska ekipa Kluba malega nogometa Meteorplast iz Ljutomera po rednem delu sezone v 1. Slovenski fustal ligi (1. SFL) na pričakovano visokem tretjem mestu, potem pa je v obračunu četrtfinala končnice za prvaka izgubila proti ekipi The nutrition extreme iz Sodražice z 2:1 v zmagah. Velja dodati, da je v tem četrtfinalu na vseh treh odigranih tekmah zmagala ekipa, ki je igrala v gosteh, kar se zgodi res zelo redko.

Vendar pa KMN Meteroplast ni le članska ekipa, ampak je klub v zadnji sezoni s 5 selekcijami nastopal v 6 tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije (NZS), pri čemer so se kar 4 selekcije zavihtele med najboljše tri v svoji starostni skupini, kar je celo največji uspeh v skoraj 40-letni zgodovini ljutomerskega kluba. Kljub temu pa se je uprava odločila, da v naslednji sezoni 2024/25 ne bo več nobene selekcije v ligah pod okriljem NZS.

»Kljub odlični sezoni, v kateri smo bili med tistimi maloštevilnimi klubi z vsemi selekcijami, smo s težkim srcem sprejeli odločitev, da se umikamo iz tekmovanj, ki jih organizira krovna organizacija. Ugotavljamo, da slovenski klubski futsal nazaduje, velikim finančnim vložkom klubov pa ne sledi krovna organizacija, zato se nam v tem trenutku ne zdi smotrno zapravljati sredstev, ki so tako zasebna, kot od sponzorjev.

Kluba ne zapiramo, temveč se le umikamo, dokler ne bodo pogoji tekmovanja bolj privlačni,« je odločitev sporočil predsednik KMN Meteorplast Saša Makoter. Spomnil je, da v 1. SFL še vedno ni glavnega sponzorja lige, prav tako ni poskrbljeno za promocijo futsala v večjih medijih, poleg tega pa so v ljutomerskem klubu zaman opozarjali na pomanjkanje otrok (marsikje igrajo tudi velik nogomet), kar je povzročilo prestavljanje mnogih tekem in celo dalo pod vprašaj regularnost lig.

Za konec se je predsednik dotaknil še odnosa sodniške organizacije do kluba. V Ljutomeru so namreč pred časom predlagali, da določenih tekem ne sodijo sodniki, ki prihajajo iz istega kraja kot druga ekipa (absurdno je, da se kaj takega sploh dogaja), tekme končnice pa naj bi sodili le najboljši slovenski sodniki. Predlogi pa niso bili uslišani in pri Meteroplastu pravijo, da so bili zaradi tega, ker so si dovolili spregovoriti na glas, potem celo večkrat oškodovani s strani sodnikov.

To naj bi potrdili tudi posnetki in podrobnejše analize tekem. Sicer v ljutomerskem Meteorplastu niso ugasnili kluba in bi se pod določenimi pogoji najbrž že konec letošnjega poletja lahko vrnili v vsa tekmovanja Nogometne zveze Slovenije. Velja pa spomniti, da je na podoben način pred dvema letoma odstopila od tekmovanj KMN Litija, ki je z 10 osvojenimi naslovi prvaka Slovenije še danes najtrofejnejši slovenski futsal klub. In se ni vrnila…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.