Naslovnica Gospodarstvo Konferenca o krožnem gospodarstvu za start-up podjetja

Konferenca o krožnem gospodarstvu za start-up podjetja

Avtor: Spletno Uredništvo
V torek 3. oktobra bo v prostorih Inkubatorja Sežana potekala mednarodna konferenca o krožnem gospodarstvu ‘Next Challenge: Circularity’. Dogodek, ki ga organizirajo Inkubator Sežana, Meta Circularity, BIC Incubatori FVG in Bioeconomy Ventures, je namenjen vsem inovatorjem in podjetjem na področju krožnega gospodarstva.
Konferenca o krožnem gospodarstvu za start-up podjetja

Plakat konference o krožnem gospodarstvu (foto: Inkubator Sežana)

Ciljna skupina konference o krožnem gospodarstvu ‘Next Challenge: Circularity’so inovativna start-up podjetja, ki se ukvarjajo s krožnimi tehnologijami in rešitvami, raziskovalne ekipe, ki razvijajo rešitve z visokim potencialom krožnosti, investitorji v te rešitve in tehnologije (v zgodnjih fazah razvoja) ter MSP-ji in velika podjetja, predvsem njihovi vodstveni kadri in raziskovalno-inovacijske enote.

»Dogodek bo služil predstavitvi izziva povečanja krožnosti za podjetja in ekosisteme, razkritju izbranih priložnosti iz ustreznega okolja in predstavitvi izkušenj velikih podjetij ter izbranih primerov odličnosti. Udeleženci bodo imeli priložnost spoznati izzive in priložnosti krožnega gospodarstva v njihovem poslovnem okolju ter dobili priložnost za zgodnje prijave v programe in storitve, povezane z vprašanji trajnosti,« s pojasnili gostitelji konference z Inkubatorja Sežana.

Program dogodka, ki bo v torek (3. oktobra 2023) mpotekala od 9. ure do 14.30, obsega predavanje o trajnostni inovaciji in krožnosti kot priložnosti za inovacijski ekosistem, CBA PowerTalk o vlogi biološko osnovane inovacije pri povečevanju krožnosti grajenega okolja, (vodil ga bo Bart Stegman, direktor KIC Climate Slovenia) ter številne druge zanimive teme in predavanja.

Poleg tega bo dala Konferenca o krožnem gospodarstvu ‘Next Challenge: Circularity’ priložnost šestim startup podjetjem iz Italije in Slovenije, da svoje inovativne poslovne predloge predstavijo potencialnim investitorjem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.