Naslovnica Slovenija Konec tedna se v Novi Gorici pričenja sedemnajsti Festival vrtnic

Konec tedna se v Novi Gorici pričenja sedemnajsti Festival vrtnic

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta vikend se v Novi Gorici pričenja že 17. festival, ki posvečen roži vseh rož – vrtnici. V okviru festivala bo potekala obilica zanimivih, poučnih in družabnih doživetij, rdeča nit celotnega dogajanja bodo seveda vrtnice, festival pa bo trajal vse do konca meseca maja.
Konce tedna se v Novi Gorici pričenja sedemnajsti Festival vrtnic

Lokalna kulinarika bo v znamenju dišečih in okusnih sladic iz vrtnic (foto: Mateja Pelikan/MO Nova Gorica)

Prvi dogodek, ki sodi v sklop novogoriškega, letos že 17. po vrsti Festivala vrtnic, bo na sporedu že v četrtek, 28. aprila in sicer v Kanalu, kjer bodo v Galeriji Keramosta odprli razstavo keramik avtorja Dragija Lazovskega z naslovom ‘Igre z rožami’. Dan kasneje (petek, 29. aprila) bo v pasaži Eda centra v Novi Gorici sledilo odprtje fotografskega natečaja, ki so ga poimenovali ‘V vrtincu rož’.

V soboto (30. aprila) pa bo svoja vrata odprla glavna atrakcija 17. Festivala vrtnic. Gre za razstavo cvetočih burbonk, enkratnih starinskih vrtnic, ki se nahajajo v zbirki na vrtu Frančiškanskega samostana na Kostanjevici. Za vodene oglede bo predvidoma do 22 .maja na voljo Goriško društvo ljubiteljev vrtnic, za promocijo destinacije Kostanjevice pa sicer vso leto skrbi Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina.

“Tudi nekateri priznani gostinski ponudniki s tega dela Primorske bodo udeleženi 17. Festivala vrtnic. V kar 8 restavracijah bo mogoče poskusiti sladice s tem okusom. Različne jedi z vrtnicami bodo pripravljali tudi v Hotelu Sabotin, Perlini Kavarni Dolce vita in Bistroju Lipa v Šempetru,« so zapisali v sporočilu za javnost MO Nova Gorica in dodali, da z dogodki v letošnjem festivalu sodeluje tudi Mladinski center Nova Gorica.

V letošnjem programu festivala so še delavnice aromoterapije za odrasle in posebej za otroke, odprtje slikarske razstave v Renčah, koncert med burbonkami Tatjane Mihelj, predavanja in posebni programi masaž v Spa centru Perla. Festival pa letos vabi tudi na čezmejna doživetja, a bo za ogled znanega botaničnega vrta Viatori v sosednji Gorici potrebna predhodna najava.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.