Naslovnica Trendi Koncertni zaključek praznovanja Radia Študent

Koncertni zaključek praznovanja Radia Študent

Avtor: Spletno Uredništvo
Radio Študent ta teden praznuje 55-letnico obstoja. Praznovanja so se začela že v torek in sicer z dvodnevnim diskurzivnim programom ‘Tehnologija kot razočaranje’, glasbeni vrhunec pa sledi jutri zvečer, ko bo v Kinu Šiška od 19. ure dalje na sporedu velik rojstnodnevni koncert s štirimi kakovostnimi slovenskimi alternativnimi skupinami.
Koncertni zaključek praznovanja Radia Študent

Decembra lani je luč sveta ugledala tudi knjiga o prvih 55 letih Radia Študent (foto: FB RŠ)

Ob ustanovitvi Radia Študent (RŠ) v revolucionarnem letu 1969 se zagotovo ni nihče spraševal, ali bo ta radijska postaja čez 55 let še vedno delovala in kakšen bo tedaj družbeni sistem. V teh dolgih letih in desetletjih pa se je spremenilo res veliko. Države, v kateri se je RŠ rodil, danes že dolgo ni več in tudi socialistični sistem, ki je v obdobju globalnih študentkih nemirov študentskemu radiu vseeno omogočil rojstvo, je podobno klavrno propadel.

Radio Študent pa je še vedno zelo živ. »A se RŠ vendar še vrti, prav tak kot vedno: neodvisen, kritičen, poglobljeno refleksiven, a hkrati duhovit, radoživ, vitalen v svoji temeljno uporniški drži,« so ob tem spomnili z Radia Študent, kjer so letošnja rojstnodnevna praznovanja pričeli že predvčerajšnjim. Tokrat so v sodelovanju z Računalniškim muzejem najprej izpeljali dvodnevni diskurzivni program ‘Tehnologija kot razočaranje’.

Tam so razmišljali in debatirali o vlogi tehnologije v novinarstvu, glasbeni produkciji, o izobraževalnih procesih, razglabljali o znanstvenofantastičnih filmih, se pomenili s predstavniki nekdanje RŠ-eve softverske redakcije in za veliki finale prek radijskih valov znova poslali legendarno videoigrico Kontrabant. Na osrednjem delu praznovanja pa bo jutri (četrtek,  9.maja) v Kinu Šiška od 19. dalje na vrsti koncert štirih originalnih in nekomercialnih domačih skupin.

Nastopili bodo ‘The Canyon Observer’ (eksperimentalna metalska zasedba), skupina ‘Širom’ (prekmursko-tolminsko-kraška naveza, od folka do rocka), ‘Etceteral’ (eksperimentalni oziroma futuristični jazz, tokrat kot duo) ter humoristično specializirani ‘Haloban’ (mariborska zasedba, energičen miks zares številnih žanrov).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.