Naslovnica Kronika Intenzivno iskanje izginulega v Brežicah in trojna neumnost v Laškem

Intenzivno iskanje izginulega v Brežicah in trojna neumnost v Laškem

Avtor: Spletno Uredništvo
Svojci so včeraj zaprosili policijo, slednja pa javnost za pomoč pri iskanju starejšega moškega iz Brežic, ki ga pogrešajo že od prvega maja. Policija pa je objavila tudi poučno zgodbo o moškem, ki je pod vplivom alkohola napravil tri velike neumnosti zapored, kar ga bo zelo drago stalo.
Intenzivno iskanje izginulega v Brežicah in trojna neumnost v Laškem

Policist z alkotestom in slika izginulega Milana iz Brežic (foto: policija.si)

Policisti iz PP Brežice so včeraj, 7. maja 2024, objavili novico, da sorodniki pogrešajo 85-letnega Milana Milanovića iz Brežic. Pogrešani možakar naj bi bil visok med 180 in 190 centimetrov, ima modre oči in je sivih las. Kar je nenavadno, čeprav se očitno dogaja kar pogosto, pa je dejstvo, da so izginotje prijavili šele po skoraj tednu dni. Nazadnje naj možakarja opazili dne 1. maja 2024.

Tedaj naj bi Milanović od doma v ulici Stanka Škalarja v Brežicah odšel peš proti središču mesta, nakar se je za njim izgubila vsaka sled. Sicer naj bi policisti takoj po prijavi sorodnikov o izginotju Milana začeli z intenzivnimi iskalnimi aktivnostmi, a do trenutka nastanka tega članka še ni bilo novosti. Predstavniki PU Celje pa so objavili poučno zgodbo o moškem, ki je pod vplivom alkohola napravil tri velike neumnosti zapored.

Zgodba se je začela v Laškem, kjer so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru, ko je moški z območja Novega mesta fizično napadel občana. Zaradi tega so mu izdali plačilni nalog. Istega moškega pa so kmalu zatem (najbrž ne po naključju) ustavili pri vožnji osebnega vozila na območju Laškega, mu odredili preizkus alkoholiziranosti in alkotest je potrdil, da ne bi smel biti za volanom.

Izkazalo se je namreč, da je imel kar 1,08 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Dovoljena meja je 0,24 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, torej je moški spil vsaj štirikrat preveč. Vozniku so zato začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu odredili prepoved vožnje (najbrž za 24 ur) in ga odpeljali na pridržanje v prostorih PP Celje. Pridržanje običajno traja od 6 do 12 ur, po njegovem koncu pa se je moški spet sedel za volan.

Ker pa je bila v tem času še vedno veljavna prepoved vožnje, so ga v Laškem spet ustavili policisti. Nov preizkus z alkotestom je pokazal, da je sicer količina zaužitega alkohola močno upadla, a je imel voznik še vedno 0,27 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, kar je nad zakonsko dopustno mejo. Tako so mu v manj kot 24 urh napisali še tretji obdolžilni predlog, za nameček pa so mu zasegli tudi vozilo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.