Naslovnica Gospodarstvo Kmetijsko-živilski sejem Agra se je iztekel

Kmetijsko-živilski sejem Agra se je iztekel

Avtor: Spletno Uredništvo
Na sejmišču v Gornji Radgoni se je zaključil letošnji kmetijsko-živilski sejem Agra. Tudi v svoji 61. izvedbi je bil letošnji sejem prostor številnih poslovnih priložnosti za številne različne gospodarske panoge, kot so kmetijstvo, živilstvo, gozdarstvo, gostinstvo in turizem.
Kmetijsko-živilski sejem Agra se je iztekel

En od zelo aktualnih posvetov je bil namenjen širjenju afriške prašičje kuge (foto: MKGP/gov.si)

Včeraj je svoja vrata zaprl 61. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, kjer so bili tokrat v ospredju pridelovalci zelenjave, semenarji in vrtovi, poseben gost na sejmu pa je bila letos Indija. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je na sejmu aktivno sodelovalo pri informiranju o različnih vladnih projektih in ukrepih, pri izvedbi strokovnih dogodkov ter tudi posredno s podporo in udeležbo na številnih dogodkih v okviru sejma.

“Osrednja dogajanja oziroma vsebinska težišča so bili številni strokovni dogodki, posveti in okrogle mize. Ministrstvo je tudi letos pripravilo več pomembnih vsebinskih dogodkov, pet okroglih miz na osrednje in aktualne teme v sektorju kmetijstva, gozdarstva in varstva potrošnikov in živali, strokovne posvete, predstavitve projektov, podpis pogodbe o finančnih instrumentih, primeri dobrih praks, ukrepov kmetijske politike, itd.,” so pojasnili z MKGP.

Na sejmu so sodelovale tudi drugi državni organi, zadnji dan sejma pa je tako Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) izpeljalo posvet ‘Odgovorni gastronomski turizem za višjo dodano vrednost’, na katerem je sodeloval tudi vrh Slovenske turistične organizacije (STO). Tam so nagovorili gostinsko-turistično gospodarstvo, turistične kmetije in turistične destinacije, posvetili pa so se aktualnim temam s področja trajnostne gastronomije.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.