Naslovnica Trendi Kino-novosti so Illyricum in Vera, Mogoče te vzamem in Creed III

Kino-novosti so Illyricum in Vera, Mogoče te vzamem in Creed III

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se v slovenskih kinematografih napovedujejo kar štiri filmske premiere, od tega sta dve klasični hollywoodski stvaritvi, dve pa prihajata s področja Balkana in okolice. Kino-novosti tedna so filmi ‘Illyricum’, ‘Vera’, ‘Mogoče te vzamem’ in ‘Creed III’.
Kino-novosti so Illyricum in Vera, Mogoče te vzamem in Creed III

Vera Pešić je se trudi preživeti v svetu vohunskih spletk med II. svetovno vojno (foto: kolosej.si)

Prva novost tedna bo na vrsti že jutri in sicer gre za film ‘Creed III’. V tretjem delu franšize o boksarju Adonisu Creedu se slednjemu po prestani zaporni kazni oglasi prijatelj iz otroštva in nekdanji boksarski čudežni deček Damian (Jonathan Majors), ki v imenu starih časov hoče priložnost v ringu. »Da bi poravnal račune, mora Adonis postaviti na kocko svojo prihodnost in se boriti z Damianom – borcem, ki nima ničesar izgubiti,« pravi napovednik.

Drugi nov ameriška produkcija tega tedna je medgeneracijska romantična komedija z naslovom ‘Mogoče te vzamem’ (angl. ‘Maybe I Do’), ki v kina prihaja v četrtek. V filmu igrajo Richard Gere, dobitnici Oskarja Diane Keaton in Susan Sarandon ter Willian H. Macy. Filmska zgodba govori o Michelle in Allen, ki sta v svojem razmerju dosegla točko, ko bi se bilo treba poročiti. Zato povabita na večerjo svoje starše, za katere pa se izkaže, da se poznajo še preveč dobro…

Tretja novost je srbski film ‘Vera’ in je posnet po resnični zgodi Vere Pešić – vohunke iz časa druge svetovne vojne. V filmu igrajo Jovana Stoiljković, Petar Zekavica, Nikola Kojo, Bojan Žirović, Aleksandar Srećković – Kubura, Viktor Savić, Anita Mančić, Tihomir Stanić, Vuk Kostić in Nebojša Dugalić, zgodba pa se odvija v labirintu vohunskih spletk od Dunaja do Carigrada, med jugoslovanskimi, nemškimi in britanskimi vohuni.

Zadnja filmska novost tedna pa je zgodovinska drama z naslovom ‘Illirycum’, ki je slovensko-hrvaško-italijansko-kosovsko-bosansko-hecergovska produkcija. Film govori o mladem Iliru Volsusu, ki se leta 37 pr. n. št. pridruži rimski enoti, ki naj bi pobirala davke med navidezno pokorjenimi ilirskimi plemeni. v filmu igrajo Filip Križan, Labeat Bytyci, Robert Prebil, Franjo Dijak, Adrian Pezdirc, Ana Takač in drugi.

V filmu se vrnemo v arhaičen svet čudnih, brutalnih zakonov in običajev, ki pa so po svoje podobni tistim v današnjemu sodobnemu svetu. Pa še ena stvar krasi ta film. V tem filmu ne govorijo angleško ali katerega drugega od sodobnih jezikov, ampak govorijo originalni jezik rimskih osvojevalcev v tistih časih – latinsko.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.