Naslovnica Šport Kek spet v osnovni šoli, na reprezentančnem seznamu ni presenečenj

Kek spet v osnovni šoli, na reprezentančnem seznamu ni presenečenj

Avtor: Spletno Uredništvo

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je včeraj na novinarski konferenci razkril seznam reprezentantov za izjemno pomembni domači kvalifikacijski tekmi s Poljsko in Izraelom, ki bosta 6. oziroma 9. septembra v ljubljanskih Stožicah. Novinarska konferenca je potekala v Mariboru in sicer kar v Osnovni šoli, ki jo je Kek obiskoval kot otrok.

Kek spet v osnovni šoli na reprezentančnem seznamu ni presenečenj

Potrebno je priznati, da je ideja s tiskovno konferenco med šolarji izjemno lepo uspela in  morda pa bo kdo od teh ‘pubecov’ nekega dne oblekel tudi pravi dres nogometne reprezentance (foto: NZS/m24.si)

 

Slovenska članska nogometna reprezentanca se na igrišča vrača prve dni septembra, kar sovpada z začetkom novega šolskega leta. Zato je slovenski selektor Matjaž Kek obiskal svojo nekdanjo OŠ Bratov Polančič, to druženje z otroci in novinarji pa je potekalo od sloganom ‘Skupaj v šolo, skupaj na nogomet’. Kek je otrokom priznal, da mu je bil v otroštvu nogomet ljubši, potem pa je z leti spoznal, da je tudi šola izjemno pomembna, glede seznama reprezentance pa na njem ni večjih presenečenj.

Še najbolj opazen bo izostanek Domna Črnigoja, ki je žal poškodovan. Za mesto vratarja se bodo potegovali Oblak, Belec in Vidmar, za obrambne naloge je selektor vpoklical Jokića, Mevljo, Al.Struno, Stojanoviča, Mileca, Blažiča, Balkovca in Koruna, v zvezni vrsti bodo predvidoma na razpolago Iličić, Kurtić, Krhin, Verbič, Zajc, Bijol in Popovič, v napadu pa naj bi kakšen gol zabili Matavž, Šporar, Zahovič in Berič. 

Na prvi septembrski tekmi s Poljsko zaradi rumenih kartonov sicer ne bo Bojana Jokića, ki ga bo zamenjal Jure Balkovec. Poljaki bodo po napovedih v Stožice prišli v polni zasedbi in s prvim zvezdnikom Robertom Lewandowskim “To je vrh svetovnega nogometa, na nekaterih tekmah pa so pokazali stvari, na katerih lahko gradimo tudi mi,” o morebitih slabostih nasprotnikov pravi selektor Kek.

Slovenijo predvsem proti Poljski, a tudi proti Izraelu čaka težko delo, saj ni prav velika skrivnost, da bi morala naša izbrana vrsta najprej popraviti učinkovitost in zmanjšati število zapravljenih žog, če želi biti v bodoče bolj uspešna kot v zadnjih letih. Da bi se to zgodilo, bo ključna igra naše zvezne vrste, kjer pa ima Slovenija še največ kakovosti. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.