Naslovnica Gospodarstvo Kazahstanci nepripravljeni, sledijo 4 novi strokovni dogodki

Kazahstanci nepripravljeni, sledijo 4 novi strokovni dogodki

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko gospodarstvo se bo po spodletelemu slovensko-kazahstanskemu poslovnemu forumu v naslednjih tednih predstavilo na štirih različnih strokovnih prireditvah v Nemčiji, franciji, na Kitajskem in pri nas doma v Sloveniji. Čeprav sta Nemčija in Francija za Slovenijo zelo pomembni tržišči, pa Kitajska le predstavlja povsem drugačno, skoraj ‘galaktično’ dimenzijo.   Ningbo Zhoushan port

Kitajska luka Ningbo je leta 2016 kot prva na svetu pretovorila več kot 900 milijonov ton tovora letno in bila tedaj že osmo leto let zapored pristanišče z največ pretovora v tonah na svetu (foto: zj.people.cn/Zhang Yongtao) 

 

V torek 24. aprila bi morala Ljubljana gostiti slovensko-kazahstanski poslovni forum, a je bil slednji odpovedan. Vzrok za nepričakovano odpoved je malce nenavaden in sicer je bil ‘krivec’ prevelik interes slovenskih podjetij. Državna agencija Kazakh Invest je namreč sporočila, da ji ni uspelo sestaviti ustrezne gospodarske delegacije v zadostnem obsegu, glede na izražen izjemen interes na slovenski strani.

Naslednji večji mednarodni projekt Javne agencije Spirit Slovenija bo v Ljubljani potekal že v četrtek 24. maja in sicer bo to strokovna konferenca ‘Nemški forum’, ki jo prireja Slovensko-nemška gospodarska zbornica v hotelu Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana. Tam bodo slovenskim podjetjem ponudili odgovore na vprašanja: »Kako uspešno poslovati na nemškem trgu? Kako ustanoviti podjetje v Nemčiji? Kakšno strategijo trženja ubrati? Kakšne so možnosti financiranja vstopa na tuj trg?« Še bolj pestro pa bo prve dni junija, ko slovenska gospodarska delegacija odhaja na Kitajsko.

Od 8. junija do 11. junija bo Slovenija spet postavila svoje stojnice v mednarodnem konferenčnem centru v kitajskem mestu Ningbo, kjer bodo gostitelji kitajsko ministrstvo za trgovino (MOFCOM), Vlada provinec Zheijang in lokalne oblasti mesta Ningbo. Ningbo se nahaja na južni strani delte izliva reke Yag-ce, le kakih 100 km južno od Šanghaja in ima stoletno zgodovino trgovskega centra. Tam naj bi se v preteklosti začenjala tako imenovana pomorska svilena pot, prek katere je kitajsko blago po morju potovalo v vse do Indije, Arabskega polotoka in vzhodne Afrike.      

Slovenija se bo letos v Ningboju, kjer je prisotna že nekaj let, predstavila s podjetji in njihovimi izdelki in storitvami avtomobilske industrije (prednost bodo imela podjetja na področju elektrifikacije avtomobilske industrije), letalske industrije (električna ultra lahka letala, najbrž Pipistrel), logistike (Luka Koper in mednarodni špediterji) ter digitalizacije (pametna mesta).

Med 11. in 15. junijem pa se obetata še dve sorodni sejemski predstavitvi za slovenska podjetja in ustanove. Ena bo na varnostnem sejmu Eurosatory v Parizu in druga na sejmu o digitalizaciji CeBIT, ki bo istočasno potekal v nemškem Hannovru.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.