Naslovnica Šport Kariero je končala ena najboljših slovenskih športnic vseh časov

Kariero je končala ena najboljših slovenskih športnic vseh časov

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski šport je v teh dneh ostal brez ene svojih najboljših predstavnic. Judoistka Tina Trstenjak, ki je na najvišjem mednarodnem nivoju osvojila prav vse, kar se sploh da osvojiti, je namreč zaključila svojo izjemno športno kariero.
Kariero je končala ena najboljših slovenskih športnic vseh časov

Tina Trstenjak z zlato olimpijsko medaljo iz Ria v kategoriji do 63 kg (foto: JZS/judo.si)

Judo zveza Slovenije je potrdila, da se je ena najboljših slovenskih športnic zadnjih dveh desetletij Tina Trstenjak umaknila iz tekmovalnega športa. Tina je bila nedvomno vrhunska judoistka, saj je v svoji izjemno uspešni športni karieri osvojila odličja prav na vseh največjih mednarodnih tekmovanjih, na katerih je nastopila. Z vadbo juda je sicer Celjanka pričela leta 1998, leta 2009 pa je na Sredozemskih igrah v Pescari že osvojila trtje mesto.

Temu prvemu večjemu mednarodnemu uspehu so nato sledili še številni drugi. Na olimpijskih igrah je Tina osvojila 1 zlato (Rio, 2016) in 1 srebrno medaljo (Tokio, 2021), na svetovnih prvenstvih je zbrala 1 zlato, 1 srebrno in 2 bronasti kolajni, na evropskih prvenstvih pa kar 3 zlata, 2 srebrna in eno bronasto odličje. Le izjemno redki slovenski športniki se lahko ob koncu kariere pohvalijo s podobno izjemnim izkupičkom.

»Največja zahvala gre mojima dragima staršema, ki sta me podpirala od samega začetka, od leta 1998, ko sem prvič stopila na tatami. Trenerju Marjanu Fabjanu s katerim sva osvojila vse kar se osvojiti da, mojemu klubu ‘Z’Dežele Sankaku’ in vsem, ki so kdaj koli trenirali z mano in mi pomagali na moji poti. Prav tako gre zahvala JZS ter OKS in sponzorjem, ki so me v času moje kariere podpirali,« je sporočila Tina in se za konec posebej zahvalila tudi vsem navijačem.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.