Naslovnica Slovenija Kako postati šepetalec konjem

Kako postati šepetalec konjem

Avtor: Spletno Uredništvo

Kobilarna Lipica se vsakodnevno trudi privabiti goste z novimi oblikami ponudbe. Tokrat bodo vsako soboto v novembru in decembru obiskovalci Lipice dobili posebno priložnost za stik s čudovitimi belimi lipicanci in sicer novem doživetju, ki so ga poimenovali ‘Postanite šepetalec konjem’.

 

Ponudba ‘Postanite šepetalec konjem’ nudi vpogled v psihologijo konj in omogoča pristen prvi stik z lipicanci (foto: Luka Furlan/Kobilarna Lipica)

 

V novi ponudbi, ki so jo poimenovali ‘Postanite šepetalec Konjem’ bo Kobilarna Lipica prvič omogočila vpogled v psihologijo konj in zakulisje prvega stika z lipicanci, še pred začetkom treninga dresurnega jahanja. Obiskovalcem kobilarne bo novo doživetje na voljo vsako soboto v novembru in decembru ob 11. in 14. uri v pokriti jahalnici. Obiskovalci lahko tako prvič spoznajo konja kot bitje, ki je tisočletja živelo v naravi.

“Konji običano hitro zaznajo, ali smo umirjeni ali vznemirjeni. Ko smo umirjeni in sproščeni, se nam približajo in nam zaupajo, ko smo vznemirjeni, pa se ob nas ne počutijo dobro in se raje oddaljijo. S pozitivno energijo, razumevanjem in spoštovanjem lahko z njimi navežemo prijateljski in partnerski odnos, ki je osnova za trening dresurnega jahanja,” so sporočili  iz Kobilarne Lipica.  

Ta nov program ‘Postanite šepetalec konjem’ je dobil ime po priljubljenem filmu, predvsem pa je poimenovan v skladu z rdečo nitjo dela s konji v Lipici. Bistvo vseh aktivnosti v Kobilarni je namreč to, da komunikacija z lipicanci temelji na zaupanju. V spremstvu strokovnega kadra kobilarne se bodo tako obiskovalci v maneži preizkusili v neverbalni komunikaciji in postali pravi šepetalci konjem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.