Naslovnica Šport Jubilejna kolesarska Dirka po Sloveniji bo kar zahtevna

Jubilejna kolesarska Dirka po Sloveniji bo kar zahtevna

Avtor: Spletno Uredništvo
Letos bo na sporedu jubilejna 30. kolesarska Dirka Po Sloveniji. Na petih etapah se bo pomerilo dvaindvajset ekip, od tega jih bo kar šest najvišje kategorije. Start dirke, ki bo tokrat postregla z zelo razgibano traso, bo 12. junija v Murski Soboti, zaključek pa 16. junija kot že običajno v Novem mestu.
Jubilejna kolesarska Dirka po Sloveniji bo kar zahtevna

Tadej Pogačar vodi zasledovalno skupino na slovenskem državnem prvenstvu 2021 (foto: SJ)

Kot so organizatorji pojasnili na predstavitveni novinarski konferenci, je nastop na 30. kolesarski Dirki po Sloveniji potrdilo 6 ekip kategorije UCI WorldTeam (Bahrain – Victorious, BORA – hansgrohe, Groupama FDJ, EF Education – Easy Post, Team Jayco AlULA in UAE Emirates) 11 ekip UCI ProTeam ter 5 kontinentalnih ekip, med katerimi bodo tudi 3 slovenske – Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic in Sava Kranj.

Letos bo dirka potekala od 12. do 16. junija, vseh pet etap pa bo razgibanih, tako da bo na vsaki vsaj en dokaj zahteven vzpon. »Dirka se bo začela na severovzhodu države s 192 kilometrov dolgo etapo od Murske Sobote do Ormoža, sledi ‘štajerska klasika’ od Žalca do Rogaške Slatine, nato pa se karavana seli na skrajni zahod, z etapo od Ljubljane do Nove Gorice. Start četrte etape bo v Škofljici, cilj pa na Krvavcu.

Dirka se bo zaključila na Dolenjskem, s krogom od Šentjerneja do tradicionalnega cilja v Novem mestu,« so pojasnili organizatorji.Poznavalci pravijo, da se bo letošnja preizkušnja najverjetneje odločala v četrti etapi z vzponom na Krvavec. Sicer pa bo dirka dolga kar 840,5 kilometra. Najbrž še največja posebnost letošnje dirke bo ta, da bodo odseki trase potekali tudi po madžarskih, avstrijskih, hrvaških in italijanskih cestah.

Jasno je, da je ta dirka tudi po zaslugi meteorskega vzpona slovenskih kolesarjev v svetovni vrh skozi čas postala pravi športno-turistični spektakel. Tudi letos bo moč prenose etap spremljati na kanalih Eurosporta in Televizije Slovenija, edina ‘pomanjkljivost’ 30. Dirke po Sloveniji pa bi lahko bila odsotnost Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča. Bo pa zato več priložnosti za ostale…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.