Naslovnica Gospodarstvo Javni natečaj za letošnje Evropske nagrade za podjetništvo

Javni natečaj za letošnje Evropske nagrade za podjetništvo

Avtor: Spletno Uredništvo
Pravkar je bil objavljen letošnji javni natečaj za Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva. Nacionalni koordinator za našo državo je Javna agencija SPIRIT Slovenija, nagrade pa so namenjene najbolj uspešnim spodbujevalcem podjetništva v Evropi.
Javni natečaj za letošnje Evropske nagrade za podjetništvo

Prizor z lanske razglasitve najboljših podjetnikov (foto: spiritslovenia.si/eepa.com)

Javna agencija SPIRIT Slovenija je predstavila razpis in letošnje Evropske nagrade za podjetništvo. Poleg Velike nagrade žirije bodo letos nagradili še 6 najboljših na področjih spodbujanja podjetniškega duha, vlaganja v podjetniške spretnosti, podpore digitalnemu prehodu, izboljšanju poslovnega okolja in spodbujanju internacionalizacije poslovanja, podpore trajnostnemu prehodu ter odgovornega in vključujočega podjetništva.

»Ker je novi zeleni dogovor glavna prednostna naloga Evropske komisije, bo trajnostni vidik upoštevan pri vsaki kategoriji. Izvedba javnega natečaja bo potekala na dveh ravneh: najprej na nacionalni in nato še evropski ravni. Dvema projektoma, ki bosta na nacionalni ravni ocenjena z najvišjo oceno znotraj posamezne kategorije, bo javna agencija SPIRIT Slovenija omogočila vključitev v tekmovanje na evropski ravni,« so pojasnili s Spirit Slovenija.

Rok za prijavo podjetniških projektov za območje Sloveniji je najkasneje do 10. junija,  zmagovalci na evropski ravni pa bodo razglašeni na skupni podelitvi, ki bo novembra potekala v Budimpešti. Sicer sta lani Slovenijo zastopala dva podjetniška projekta – projekt ‘Mladi in Castra’ (v kategoriji spodbujanje podjetniškega duha) ter projekt ‘Green Star’ (v kategoriji podpiranje trajnostnega prehoda).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.