Naslovnica Gospodarstvo Javno povabilo za izbor programov javnih del za prihodnje leto

Javno povabilo za izbor programov javnih del za prihodnje leto

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes je Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje objavil ‘Javno povabilo za izbor programov javnih del za leto 2024’ in sicer za področja kmetijstva, vzgoje in izobraževanja ter športa, okolja in prostora, kulture, socialnega varstva ter ostalih programov javnih del.
Javno povabilo za izbor programov javnih del za prihodnje leto

Programi javnih del so na razpolago že vrsto let in so zelo raznoliki (foto: pxhere.com)

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ), ki sodi v okrilje Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) je pravkar objavil ‘Javno povabilo za izbor programov javnih del za leto 2024’. Sicer so javna dela poseben državni program aktivne politike zaposlovanja in ustvarjanja novih delovnih mest, ki je posvečen aktiviranju brezposelnih oseb, njihovi socialni vključenosti in razvoju delovnih sposobnosti.

»Predmet javnega povabila je izbor programov javnih del za leto 2024, in sicer za področja kmetijstva, vzgoje in izobraževanja ter športa, okolja in prostora, kulture, socialnega varstva ter drugih programov javnih del. Na podlagi javnega povabila se sofinancirajo stroški zaposlitve dolgotrajno brezposelnih oseb v programih javnih del pri neprofitnih delodajalcih,« so ob tem pojasnili z MDDSZ in z ZRSZ.

Tokrat na ministrstvu pričakujejo vključitev 1.500 brezposelnih oseb, medtem ko razpoložljiva višina sredstev znaša  natanko 9.270.400 evrov. Rok za prijave bo začel teči 23. novembra 2023 in bo trajal vse do porabe razpoložljivih sredstev (toda najdlje do 30. aprila 2024). Glede vključevanja v programe javnih del so se še malce bolj podrobno posvetili različnim vrstam brezposelnih oseb.

Kot dolgotrajno brezposelne osebe se sicer štejejo vse osebe, ki so v evidenci brezposelnih oseb neprekinjeno prijavljene 12 mesecev ali več. Prednostno se bodo tokrat vključevale dolgotrajno brezposelne osebe, katere sodijo med prejemnike denarne socialne pomoči, prednost pri vključitvi v programe javnih del pa bodo imeli tudi invalidi in dolgotrajno brezposelne osebe, ki so več kot 2 leti v evidenci in doslej niso bile vključene v programe zaposlovanja.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.