Naslovnica Šport Jakov Fak brez zgrešenega strela ponovno na stopničkah

Jakov Fak brez zgrešenega strela ponovno na stopničkah

Avtor: Spletno Uredništvo
Za slovenski šport najbrž najboljša novica včerajšnjega dneva je prišla iz Nemčije, kjer so odlično nastopili slovenski biatlonci. Na tekmi svetovnega pokala v Ruhpoldingu se je Jakov Fak brez zgrešenega strela po dveh letih vrnil na zmagovalne stopničke, doslej najboljši uvrstitvi v njunih karierah pa zabeležila mlada Toni Vidmar in Alex Cisar.
Jakov Fak brez zgrešenega strela ponovno na stopničkah

Upravičeno zadovoljna Jakov Fak in Alex Cisar (foto: sloski.si)

Slovenskim ljubiteljem zimskih športov in še posebej ljubiteljem biatlona je včerajšnja posamična preizkušnja v nemškem Ruhpoldingu zagotovo vrnila nasmeške na obraze. Zadovoljni so bili tudi člani slovenske reprezentance na čelu s trenerjem Riccom Grossom. Slednji je bil namreč med svojo tekmovalno kariero en od najboljših strelcev v biatlonu, sedaj pa so v slovenskem taboru očitno pričeli unovčevati njegove bogate izkušnje.

Bronasti z olimpijskih iger v kanadskem Vancouvru leta 2010 Jakov Fak namreč včeraj ni zgrešil niti enega do skupno 20 strelov, poleg tega pa je tekel dovolj hitro, da je na fizično (in najbrž tudi psihično) najbolj zahtevni biatlonski preizkušnji na 20 kilometrov osvojil tretje mesto. Tako se je Jakov Fak po dveh letih vrnil na zmagovalne stopničke, prehitela pa ga je le norveška dvojica – zmagovalec Johannes Thingnes Boe in drugouvrščeni Vetle Sjaastad Christiansen.

»Super dan, končno ponovno na stopničkah. To je odličen občutek. Predvsem brezhibno streljanje, to sem zelo dolgo čakal. Po mojem tudi zelo soliden tek. Škoda, da nisem še močnejši, da bi bil na še višjem mestu, ampak sem vseeno zelo zadovoljen. Se že veselim naslednjih tekem,« je po koncu preizkušnje za Smučarsko zvezo Slovenije, oziroma za njen spletni portal sloski.si povedal zadovoljni Fak.

Da se v slovenskem taboru dela zelo dobro, pa sta včeraj potrdila mlada Toni Vidmar in Alex Cisar. Vsak od njiju je namreč zgrešil le po en strel. Kar je malce nenavadno, da sta oba zapravila svoj predzadnji, devetnajsti poskus. Tako sta se uvrstila na 22. in na 24. mesto, kar je za oba perspektivna reprezentanta doslej najboljši rezultat v karieri. V slovenski reprezentanci pa sedaj složno pravijo, da se jim forma še dviga in so prepričani, da uspehov za letos še ni konec.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.