Naslovnica Kronika Hitri odziv Amber Alert Slovenija je novo orodje za iskanje otrok

Hitri odziv Amber Alert Slovenija je novo orodje za iskanje otrok

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je pravkar dobila novo sodobno orodje, ki bo uporabljeno za primere pogrešanih otrok. Novost se imenuje ‘Hitri odziv Amber Alert Slovenija’ in je plod sodelovanja slovenske policije z družbo Meta.
Hitri odziv Amber Alert Slovenija je novo orodje za iskanje otrok

Vzorčni primerek sporočila oziroma objave Hitrega odziva Amber Alert Slovenija (foto: policija.si)

Čeprav je Slovenija v svetovnem merilu zelo varna država, pa se kriminalna dejanja dogajajo tudi pri nas, zato Policija vseskozi posodablja svoje pripomočke. Tokrat so policisti dobili najnovejše spletno orodje, ki bo uporabljeno za primere pogrešanih otrok. Nov pripomoček se imenuje ‘Hitri odziv Amber Alert Slovenija’, za zagon njegovega delovanja pa je bilo  ključno sodelovanje znane spletne družbe Meta.

»Z njim želimo obvestiti javnost o pogrešanju otroka in pozvati, da vsi po svojih zmožnostih pomagajo pri iskanju. Gre za način prostovoljnega sodelovanja različnih deležnikov (ne samo policije) za čim hitrejši odziv na obvestilo o ugrabljenem otroku. Iz več raziskav izhaja, da so prve tri ure po izginotju zanj najbolj ogrožajoče,« so o novem spletnem pripomočku ‘Hitri odziv Amber Alert Slovenija’ pojasnili s Policije.

Policisti so še spomnili, da so zadnjo ugrabitev otroka v naši državi zabeležili pred več kot desetimi leti, jo tedaj že v roku 24 ur uspešno rešili ter otroka ekspresno hitro vrnili staršem. To pa še ne pomeni, da se nekaj takšnega ne more ponovno zgoditi že danes. Poleg tega pa obstaja veliko primerov, ki se vsaj v prvem trenutku zdijo zelo podobni ugrabitvi – ko en od staršev po ločitvi odpotuje z otrokom v neznano, oziroma v drugo državo.

‘Hitri odziv Amber Alert Slovenija’ bo deloval na družbenih omrežjih Mete, natančneje na Facebooku in Instagramu, aktivirali pa ga bodo izključno za najbolj zaskrbljujoča izginotja otrok. Objava bo najprej aktivna 24 ur, nato pa jo bo moč izjemoma podaljšati še za 24 ur. Tudi če otrok v tem času ne bo najden, pa bo ostal razpis iskanja pogrešanega otroka v še naprej veljavi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.