Naslovnica Gospodarstvo Izolski turizem z rekordnimi številkami za mesec junij

Izolski turizem z rekordnimi številkami za mesec junij

Avtor: Spletno Uredništvo
Občina Izola je ena od tistih slovenskih občin, ki so najbolj posvečene turizmu, zato pozitivne številke v Izoli običajno pomenijo dober znak za vso turistično panogo v državi. Sveže številke za mesec junij kažejo, da turistični obisk Izole v letošnjem juniju celo presega tistega iz zadnjega ‘predkoronskega’ meseca junija v letu 2019.
Izolski turizem z rekordnimi številkami za mesec junij

Pogled na stari del Izole in na izolsko marino z razgledne točke na bližnjem Belvederju (foto: SJ)

S Turističnega združenja Izola (TZI) so potrdili, da so številke o obiskovalcih Izole za letošnji junij rekordne, saj opazno presegajo podatke iz zadnjega ‘predkoronskega’ junija v letu 2019. Letos je tako v mesecu juniju Izolo obiskalo 24.507 gostov, ki so skupaj opravili natanko 80.652 prenočitev, kar v primerjavi z junijem 2019 pomeni kar za 25 odstotkov več prihodov in za 19 odstotkov več nočitev.

»Povprečna doba bivanja je v mesecu juniju znašala 3,3 dni. 70 % vseh prenočitev je bilo ustvarjenih na domačem trgu, 30 % prenočitev pa na tujih trgih, med katerimi prevladujejo nemški, avstrijski in italijanski gosti. Trenutna zasedenost za sezono je približno 70-75 %, med gosti je največ Slovencev, sicer pa ponudniki do konca poletja pričakujejo polno zasedenost,« so še pojasnili s TZI.

Poleg tega je Izolo obiskala ekipa znane oddaje Mela Verde (slov. ‘zeleno jabolko’), ki jo že dolga leta predvajajo na najpomembnejši italijanski zasebni televizijski postaji Canale 5. Sicer je bila oddaja posvečena celotni Sloveniji, v Izoli pa so se osredotočili na izročilo ribištva, na naravno dediščino, na lokalno tradicijo in s tem povezano kulinariko. Italijani namreč zelo radi obiskujejo restavracije, gostilne in podobne lokale.

Italijanski TV ekipi je kmalu sledila še nemška novinarka Stefanie Bisping, avtorica potovalnih priročnikov in novinarka časopisa Frankfurter Allgemeine Zeitung, Die Welt in drugih. Že ob pričetku poletne sezone pa so na v Izoli gostili tudi domačo produkcijsko ekipo PRO Plusa, ki je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO) pripravila prispevek ‘Moja Slovenija’ ter tudi dobro obiskan študijski obisk predstavnikov slovenskih medijev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.