Naslovnica Gospodarstvo Izola z novimi kulinaričnimi in digitalnimi doživetji

Izola z novimi kulinaričnimi in digitalnimi doživetji

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi v Občini Izola, ki je ena od s turizmom najbolj povezanih občin v Sloveniji, se pospešeno pripravljajo na turistično sezono. Letos se obeta se precej novosti in sicer predvsem na področjih kulinarične ponudbe ter digitalnih doživetij.
Fige, breskve, solata, grozdje, mineštra, piščanec, domač kruh… (foto: Sara Glavina/TZI)

Letos v Izoli glede turistične ponudbe pripravljajo nekaj intrigantnih novosti, najprej pa velja omeniti ‘Pomol okusov‘. Ker so se Dnevi divjih špargljev, Dnevi domačih pedočev, Dnevi bakalaja, Dnevi kraljestva ribe in Dnevi bobičev doslej že lepo uveljavili med obiskovalci Izole in pa tudi med domačini, so se izolski turistični delavci odločili, da bodo kulinarične dneve še razširili v akcijo Pomol okusov.

»Novost letošnjega leta bodo kulinarični dogodki, skozi katere bomo pričeli z razvojem koncepta izolske ‘street food’ ponudbe in oživljanjem carinskega pomola – Pomola okusov, obenem pa bodo ti dogodki predstavljali nekakšno uverturo v že uveljavljene kulinarične akcije. Prvi dogodek se bo odvil 12. junija, ostali trije pa se bodo zvrstili na prvo soboto v septembru, oktobru in novembru,« so sporočili s Turističnega združenja Izola (TZI).

Pod poglavje kulinarike vsaj delno sodi tudi doživetje ‘Rimski okusi pod zvezdami’. Gre za dramaturško potovanje v času, s prepletom rimske kulinarike in spoznavanja zgodb iz časa Rimljanov. Vendar pa bo namenjeno le manjšim skupinam do devet ljudi, saj je zasnovano butično. Doživetje bo sicer potekalo bo v arheološkem parku v San Simonu, kjer je pred 2000 leti stala rimska obmorska vila.

Sicer bodo med številnimi različnimi projekti digitalizacije pripravili tudi(vsaj delno) virtualno rekonstrukcijo prav te rimske obmorske vile (‘Villa marittima’) v Simonovem zalivu in poznobaročne palače Besenghi, digitalizirane vsebine pa bodo prikazane v novi spletni aplikaciji ‘Izolski kanočal’ (slov. izolski daljnogled). A to še ni vse, saj bodo poleg krajev in pridelkov digitalno predstavili tudi domačine.

 “Po lanski zelo uspešni in odmevni promocijski akciji Izola in skrivnosti domačinov, smo se tako odločili, da zgodbo domačnosti na različne načine komuniciramo tudi v tem letu. Identificirali smo 12 ‘novih’ zgodb domačinov,  ki nam bodo zaupali svoje skrivnosti. Te bodo na našem spletnem portalu Visit Izola na naših socialnih omrežjih FB in IG pospremljene s fotografijo in krajšim videom,” so še pojasnili s TZI.

Serijo novih 5-zvezdičnih doživetij, s katerimi bi radi turistično sezono raztegnili na vseh 12 mesecev leta, pa bodo letos zaokrožili tako, da bodo obiskovalcem Izole ponudili še digitalizirano doživetje ‘Pozabljena izolska skrivnost’ . Gre za igro po vzoru na ‘hiše pobega’, ki pa poteka na prostem sredi mesta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.