Naslovnica Šport Izjemna serija slovenskih uspehov v smuku

Izjemna serija slovenskih uspehov v smuku

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko alpsko smučanje te dni doživlja uspeh za uspehom in sicer v smuku. Včeraj je Rok Ažnoh postal mladinski svetovni prvak v tej disciplini, danes je Ilka Štuhec na prvem smuku v Cortini osvojila odlično drugo mesto, serijo vrhunskih slovenskih rezultatov pa je zaokrožil Miha Hrobat, ki je na zahtevnem smuku v Kitzbuehelu osvojil visoko 7. mesto.
Izjemna serija slovenskih uspehov v smuku

Nov svetovni mladinski prvak v smuku Rok Ažnoh (foto: slosk.si)

Mladi slovenski smučarski up Rok Ažnoh je včeraj zablestel na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki poteka v avstrijskem St. Antonu. Sicer je pred preizkušnjo v smuku Rok sodil med favorite, vendar ni podlegel pritisku, ampak je vso progo odvozil vrhunsko. Drugega najhitrejšega – Francoza Albana Elezi Cannaferina je prehitel za pol sekunde in z zanesljivo zmago osvojil še zlato medaljo ter naslov mladinskega svetovnega prvaka.

Danes se je serija slovenskih uspehov nadaljevala v italijanski Cortini d’Ampezzo. Tam so dekleta najprej opravila s smukom, ki bi moral biti prvotno prav v St. Antonu, izjemno pa se je izkazala Ilka Štuhec, ki je bila na koncu druga. Edina slovenka smučarka na tej tekmi se je po zdravstvenih težavah z gležnjem spet vrnila v vrhunsko formo, saj je   na koncu le za 13 stotink sekunde zaostala za zmagovalko Sofio Goggio.

Sicer smučarke v Cortini jutri (sobota, 21. januar) ob 10. uri čaka še drugi smuk, v nedeljo pa se bodo ob 11.30 spopadle še s preizkušnjo v superveleslalomu. Tudi alpske smučarje ta konec tedna čakajo nastopi v hitrih disciplinah. Pravkar se je zaključil prvi smuk v Kitzbuehelu, kjer je zmagal domačin Vincent Kriechmayr, za zelo prijetno presenečenje pa je poskrbel slovenski reprezentant Miha Hrobat.

Hrobat je namreč na zahtevni progi odsmučal odlično, za zmagovalcem zaostal le za 46 stotink in pristal na visokem 7. mestu. Jutri ob 11.30 bo na slavni progi Streif na sporedu še drugi smuk, v nedeljo pa bo ob 10. uri na spodnjem delu istega  smučišča na sporedu še klasični slalom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.