Naslovnica Šport Izjemen slovenski kolesarski konec tedna

Izjemen slovenski kolesarski konec tedna

Avtor: Spletno Uredništvo
Kolesarski konec tedna se je začel z zmago Mateja Mohoriča na Dirki po Poljski, se nadaljeval z bronastima medaljama Petre Pasar in Line Čepak na svetovnem prvenstvu v kategoriji ‘granfondo’ ter se zaključil z bronastim odličjem Tadeja Pogačarja na najtežji preizkušnji v Glasgowu – moški cestni elite dirki.
Izjemen slovenski kolesarski konec tedna

Ena od medalj, ki jih dobijo najboljši na kolesarskem SP v Glasgowu (foto: FB Petra Pasar/UCI)

Matej Mohorič je že v petek zmagal na 80. kolesarski Dirki po Poljski ter tako v bogato zbirko svojih uspehov dodal novo veliko trofejo. Nekdanji mladinski svetovni prvak, zmagovalec najtežjih etap na tritedenskih dirkah po Franciji, Italiji in Španiji ter lani zmagovalec prestižne enodnevne preizkušnje Milano-Sanremo je na Poljskem le za sekundo ugnal Portugalca Joaa Almeido, potem pa se je izkazal še z dobrodelno gesto.

Matej se je namreč odločil, da bo denarno nagrado s te dirke v celoti doniral za pomoč slovenskim poplavljencem. Istega dne se je v škotskem Glasgowu pričelo tudi svetovno kolesarsko prvenstvo, kjer je v soboto prišlo do dvojnega slovenskega uspeha. V disciplini UCI ‘granfondo’ sta si tako Lina Čepak (+35) kot tudi Petra Pasar (+40) po 160 kilometrih privozili bronasti odličji v svojih starostnih kategorijah.

Primorki sta sicer nekdanji nogometašici iz 1. Slovenske ženske nogometne lige, za Petro pa je to že druga medalja s SP v kolesarstvu po tisti iz Sarajeva leta 2021. Za konec pa je s Škotske prišla še ena medalja in sicer ena od tistih, do katere je daleč najtežje priti. Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je namreč po maratonski, 271 km dolgi vožnji po Glasgowu z zadnjimi atomi moči osvojil bronasto medaljo na cestni dirki med člani.

Svetovni prvak je z ogromnim naskokom, kljub padcu v zadnjih kilometrih, postal včeraj nepremagljivi Nizozemec Mathieu van der Pol, drugi pa je bil Belgijec Wout van Aert. Sicer SP še zdaleč ni konec, slovenski nastopi se bodo vrstili še vse do nedelje 13. avgusta, ko bo na vrsti cestna dirka članic.

Nekaj skrbi pa je povzročila včerajšnja izjemna utrujenost in celo vrtoglavica Pogačarja takoj po koncu cestne dirke, saj Tadeja v petek na SP predvidoma čaka še vožnja na čas.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.