Naslovnica Trendi Italijanska skupina Soviet Soviet se vrača v Ljubljano

Italijanska skupina Soviet Soviet se vrača v Ljubljano

Avtor: Spletno Uredništvo
Gala Hala bo jutri, v četrtek 16. maja, gostila koncert italijanske skupine Soviet Soviet. Sobobna  punkovska zasedba iz Pesara bo drugič obiskala slovensko prestolnico, na odru Gala Hale pa bo nažigala prvič.
Italijanska skupina Soviet Soviet se vrača v Ljubljano

Plakat za jutrišnji koncert (foto: FB Društvo Kapa/Gala Hala)

Iz Pesara, mesta na jadranski obali italijanskega škornja, Unescovega mesta glasbe in letošnje italijanske prestolnice kulture, bo Ljubljano drugič v karieri obiskal ‘art punk-post punk’ trio Soviet Soviet. Skupina deluje že vsaj 15 let, v tem času pa je prepričala mnoge glasbene kritike, medije in tudi občinstvo po mnogih različnih festivalskih in klubskih koncertnih odrih po vsem svetu.

» Kot so zapisali pri neodvisnem mediju Louder Than War ob izidu njihovega kritiško hvaljenega debitantskega albuma ‘Fate’, izdanega za losangeleško založbo Felte novembra 2013 – če iščete težke bas linije, zasanjane kitarske vzorce, borilne udarce in paranoične vokale, pojdite poslušat Soviet Soviet, prenovljen Novi Val na sodoben način,« razkriva koncertni napovednik Društva Kapa.

Sicer so za isto založbo decembra 2016 člani ‘sovjetske trojke’ izdali drugi album ‘Endless’, ki se je kmalu prebil med njene najbolje prodajane plošče. Organizatorji koncerta v Gala hali iz Društva Kapa so še dodali, da je skupina prispevala svojo različico klasike ‘In Between Days’ k albumu ‘Just Like Heaven – A Tribute To The Cure’, pa tudi, da se trio ponaša z zelo energičnim nastopom v živo, kar se za prave punkerje tudi spodobi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.