Naslovnica Šport Istrski kolesarski maraton postaja vse bolj množičen

Istrski kolesarski maraton postaja vse bolj množičen

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta konec tedna je na sporedu vse bolj priljubljeni Istrski kolesarski maraton. Tokrat bo na vrsti že devetič, letos ga bo gostila Izola, organizatorji pa za nedeljske tri različno dolge trase napovedujejo udeležbo skoraj tisočglave množice kolesarjev. Ker bodo prijave odprte tudi na dan dirke in ker je vremenska napoved za nedeljo ugodna, pa bi bila magična meja 1000 udeležencev lahko celo presežena.
Istrski kolesarski maraton postaja vse bolj množičen

Tudi vremenska napoved za nedeljo je zaenkrat naravnost idealna za kolesarjenje (foto: ŠD Raketa)

Deveti Istrski kolesarski maraton bo startal že v soboto, 15. oktobra, ko bodo potekale aktivnosti za družine. Že dopoldne bodo na Kolesarskem festivalu voljo ogled otroške gledališke predstave ‘Črtek v mestu’, ustvarjalne delavnice in spretnostni kolesarski poligon. Družinski kolesarski izlet z odkrivanjem znamenitosti Izole je že razprodan, ob 15. in 15.30 pa bo za otroke na vrsti mini maraton, oz. vožnja s poganjalčki in s kolesi.

Sobotni večer se bo zaključil z Beerfestom ob Hangar baru, v nedeljo (16. oktobra) pa sledijo težko pričakovane tri kolesarske trase v dolžini 13, 44, in 74 kilometrov. Start vseh treh bo ob 10. uri z osrednjega prizorišča pri izolski ladjedelnici. Najdaljša trasa je z več kot 1.300 višinskimi metri izziv tudi za najbolj zahtevne, svoje pa doda tekmovanje za Kralja in Kraljico Boršta, kjer se udeležencem izmeri čas kar strmega vzpona v to vas.

Nedeljo bo v Izoli zaznamovala Istrska tržnica, kjer bodo prisotni lokalni ponudniki s pestrim naborom kulinarike, namestitev, kmetijskih izdelkov in ostalih storitev. Dogajanje bo spremljal program s folklornimi nastopi, glasbo in skeči, potekala pa bo tudi nagradna igra Zakladi slovenske Istre.

Za športnike in športnice je najbolj pomembna informacija ta, da se lahko še vedno prijavijo na Istrski kolesarski maraton na spletni strani in tudi na prizorišču v soboto in nedeljo. Za domačine pa je pomembno opozorilo, da se obetajo zapore cest, ki so podrobno predstavljene na spletni strani dogodka.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.