Naslovnica Šport IO NZS o finančnih sredstvih in ukinitvi prednosti gola v gosteh

IO NZS o finančnih sredstvih in ukinitvi prednosti gola v gosteh

Avtor: Spletno Uredništvo
Na sedežu Nogometne zveze Slovenije je bila na vrsti seja Izvršnega odbora NZS, kjer je bilo govora o pomoči klubom zaradi škode na nogometni infrastrukturi ob avgustovskih poplavah, o ukinjanju pravila gola v gosteh, o črpanju sredstev iz dveh programov UEFA in o finančnih spodbudah za klube, katerih igralci nastopajo za slovenske nogometne reprezentance.
IO NZS o finančnih sredstvih in ukinitvi prednosti gola v gosteh

IO NZS je sprejel nekaj pomembnih novosti za slovenske klube (foto: nzs.si)

Na zasedanju so člani Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (IO NZS) najprej izrazili iskreno sočutje vsem klubom, ki so bili v Sloveniji prizadeti avgustovske zaradi naravne katastrofe. Potem pa so člani IO NZS potrdili predlog, da med te klube oz. lastnike nogometne infrastrukture, kjer je prišlo do materialne škode ob avgustovskih poplavah, razdeli 200.000 evrov pomoči za sanacije.

»Glede na obsežno škodo, ki je bila ocenjena na več kot milijon evrov, je bila odobrena dodatna enkratna pomoč naslednjim klubom: Medvode, Mozirje, Malečnik, Komenda, Stojnci, Rošnja Loka, Mengeš, Črna na Koroškem, Radenci, Bakovci, Starše, Ledine pri Idriji, Škofja Loka, Dokležovje, Kondor Godešič, Jevnica, Veržej, Ižakovci, Videm, Ljubno, Pobrežje in Krško,« so ob tem pojasnili z IO NZS.

Poleg tega je bilo na seji obravnavanih še več drugih pomembnih točk, med drugim finančne spodbude v višini do 270.000 evrov za tiste klube, katerih igralci sodelujejo v aktivnostih slovenskih nogometnih reprezentanc. Govora je bilo o črpanju sredstev iz programa FIFA Forward, kjer gre za sofinanciranje stroškov uradnih oseb za ženska in mladinska nogometna tekmovanja ter za futsal mladinska tekmovanja.

Prav tako je bilo govora o črpanju UEFA HatTrick sredstev za infrastrukturo, a glede tega na NZS niso razkrili prav veliko, le da so prejeli tri nove vloge v skupni višini 115.000 evrov in štiri spremembe že potrjenih vlog za črpanje sredstev, ki se nanašajo na različne infrastrukturne projekte, vključno z vlaganji v medijsko infrastrukturo in izgradnjo novih garderob za nogometno šolo.

IO NZS je še sprejel program dela Inštruktorske službe NZS za prihodnjo sezono, ki je osredotočen na izboljšanje kakovosti strokovnega dela, predvsem v manjših nogometnih sredinah. Na tej seji pa je bil potrjen tudi predlog o ukinitvi t. i. ‘pravila gola v gosteh’ iz vseh klubskih tekmovanj pod okriljem NZS od sezone 2023/24 dalje. Edina ‘lepotna napaka’ pri tem je, da se je tekmovalna sezona 2023-24 pričela že pred približno tremi meseci – sredi julija…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.