Naslovnica Gospodarstvo Innorenew CoE z mednarodnim certifikatom za poslovno odličnost

Innorenew CoE z mednarodnim certifikatom za poslovno odličnost

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski neodvisni raziskovalni inštitut InnoRenew CoE je letošnji prejemnik mednarodnega certifikata odličnosti EFQM s štirimi zvezdicami. Center odličnosti InnoRenew CoE je bil ustanovljen leta 2017, posveča pa se raziskavam in inovacijam na področju obnovljivih materialov ter zdravega bivanjskega okolja s posebnim poudarkom na lesu.
Innorenew CoE z mednarodnim certifikatom za poslovno odličnost

Nova stavba Innorenew CoE v Izoli (foto: FB Innorenew CoE)

Center odličnosti InnoRenew CoE je kljub nevsakdanjemu imenu povsem slovenski neodvisni raziskovalni inštitut, ki je bil ustanovljen leta 2017. V njem se ukvarjajo z raziskavami obnovljivih materialov in trajnostne gradnje ter s prenosom znanstvenih dognanj v industrijsko prakso. Poseben poudarek je na lesu, oziroma inovacijskemu in interdisciplinarnemu proučevanju lesa ter možnosti njegove uporabe.

»Aktivnosti InnoRenew CoE se osredotočata na dve tehnologiji, ki ta center odličnosti razlikujeta od ostalih institucij, in sicer modifikacija lesa ter restorativno okoljsko in ergonomsko oblikovanje (REED). Mednarodno veljavni certifikat Priznani v odličnosti, ki ga izdaja EFQM, predstavlja udejanjanje evropskih kriterijev modela odličnosti in priznava dosežke teh organizacij v mednarodnem merilu.

Vpeljevanje načel poslovne odličnosti po modelu EFQM podjetjem in organizacijam pomaga pri prepoznavanju njihovih prednosti, kot tudi priložnosti za izboljšave, nakaže pa jim tudi pot k izboljšanju poslovnih rezultatov. Prejemnik lahko certifikat uporablja tri leta kot konkurenčno prednost in rezultat odličnosti poslovanja,« so glede prejetja prestižnega certifikata pojasnili z javne agencije za promocijo slovenskega gospodarstva Spirit Slovenija.

Sicer je delovanje inštituta na področju raziskav in uporabe lesa izjemno pomembno za nadaljnji razvoj celotne gospodarske panoge lesarstva v Sloveniji. Pred kratkim je InnoRenew CoE peto obletnico obstoja praznoval s svečanim odprtjem nove stavbe v Izoli (najbrž je trenutno tudi najvišja lesena stavba v državi), ki je sodobna hibridna konstrukcija lesa, betona in jekla ter edinstven primer trajnostne gradnje v Sloveniji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.