Naslovnica Šport Kristjan Čeh je ponovno zablestel v zlatem sijaju

Kristjan Čeh je ponovno zablestel v zlatem sijaju

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski atletski as Kristjan Čeh je postal prvi slovenski atlet moškega spola z osvojeno zlato medaljo na Evropskih prvenstvih. Metalec diska s Ptuja je v Rimu premagal vso evropsko konkurenco in po tekmi spomnil, da mu po osvojenih naslovih svetovnega in evropskega prvaka sedaj manjka le še ena zlata medalja – olimpijska.
Kristjan Čeh je ponovno zablestel v zlatem sijaju

Čeh je predlani v ZDA postal svetovni prvak, sedaj je v Rimu postal še prvak Evrope (foto: FB Kristjan Čeh)

Ptujski orjak Kristjan Čeh je na Evropskem atletskem prvenstvu, ki poteka v Rimu, prišel do izjemne zmage v medu diska. Slovenski atlet je že v drugi seriji disk zalučal do znamke 68,08 metra, kar je nato zadostovalo za za zlato medaljo in naslov evropskega prvaka. Srebrno medaljo je osvojil Avstrijec Lukas Weisshaidinger (67,70 m), bronasto pa Litovec Mykolas Alekna (67,48 m).

Kristjan je tako izboljšal svoj rezultat s prejšnjega Evropskega prvenstva, ko je bil leta 2022 v Nemčiji drugi. Zanimivo, da je Čeh v svoji izjemni dosedanji karieri najprej postal svetovni prvak, šele nato pa tudi evropski. Z Atletske zveze Slovenije (AZS) so ob tem spomnili, da je bila včerajšnja Čehova hkrati enajsta slovenska medalja na Evropskih prvenstvih in obenem šele prvo moško zlato odličje.

Pred tem sta namreč legendarni Britta Bilač (Helsinki, 1994, skok v višino) in Jolanda Čeplak (München, 2002, tek na 800 m) že prišli do zlatih kolajn v ženski konkurenci. Metalec diska s Ptuja po tekmi dejal, da mu po osvojenih naslovih svetovnega in evropskega prvaka sedaj manjka le še ena zlata medalja – olimpijska. Zato je napovedal, da se letos poleti na Olimpijskih igrah v Parizu zagotovo napoveduje dobra tekma.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.