Naslovnica Šport Hude poškodbe bi lahko predčasno končale kariero Egana Bernala

Hude poškodbe bi lahko predčasno končale kariero Egana Bernala

Avtor: Spletno Uredništvo
V svetu kolesarstva še vedno odmeva huda poškodba kolumbijskega šampiona Egana Bernala, ki je bil po hudi prometni nesreči včeraj operiran. Kolumbijca so operirali na hrbtenici, prsnem košu, stegnenici in kolenu, sedaj pa ga čaka dolga rehabilitacija, če že ne celo predčasen konec kariere.
Hude poškodbe bi lahko predčasno končale kariero Egana Bernala

Ekipa Ineosa na enem zadnjem lanskih treningov, Egan je tretji z leve (foto: FB Ineos Grenadiers)

Kolumbijski kolesarski as Egan Bernal, zmagovalec Dirke po Franciji leta 2019 in Dirke po Italiji leta 2021, je v ponedeljek zjutraj med treningom na domačih cestah v bližini Bogote doživel hudo prometno nesrečo. Kolesar, ki je vadil skupaj z drugimi člani ekipe Ineos Grenadiers, je namreč trčil z manjšim avtobusom in pri tem doživel številne resne poškodbe, zato je bil tudi takoj prepeljan v bolnišnico.

Čeprav so mediji objavljali različne informacije, so v ekipi Ineos Grenadiers potrdili, da so nesrečnemu Bernalu v Clinici Universidad de La Sabanao zdravniki diagnosticirali hude poškodbe prsnega koša, hrbtenice, stegnenice in kolena. Po navedbah kolumbijske policije je Bernal trčil v zadnji del manjšega avtobusa, saj ni opazil, da je bilo vozilo ustavljeno, pri čemer se je avtobus delno nahajal na cestišču in delno izven cestišča.

Njegovo moštvo je danes potrdilo, da so mu operirali zdrobljeno stegnenico, zlomljeno desno pogačico in polomljena rebra, poleg tega pa je imel še predrto pljučno krilo. Že s to serijo ran bi ga čakala večmesečna rehabilitacija. Ker pa so mu morali zaradi počenega vretenca operirati tudi hrbtenico, je veliko vprašanje, kako se bo ta poškodba zacelila in ali se bo Egan sploh lahko vrnil na kolo, ne da bi pri vsakem morebitnem padcu tvegal življenje (ali doživljenjsko hromost).

Bernal sedaj po vseh kirurških posegih počiva in okreva, njegov stanje pa so označili za stabilno. Nedvomno je ta dogodek vnovič opozoril, da so kolesarji, pa naj bodo najboljši na svetu, v zelo resni nevarnosti prav vsakič, ko se zapeljejo na cesto.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.