Naslovnica Šport Hamilton bo užival na dopustu, Marquez bi se mu lahko kar pridružil

Hamilton bo užival na dopustu, Marquez bi se mu lahko kar pridružil

Avtor: Spletno Uredništvo

Ljubitelji formule 1 si bodo lahko za nekaj tednov oddahnili in odpočili, ljubitelji motociklizma pa bodo po poletnem premoru in VN Češke že ta konec tedna iz Avtstrije spremljali nove boje v vseh razredih svetovnega prvenstva. A sta obe svetovni prvenstvi najbrž že odločeni, saj vodilna voznika Hamilton in Marquez tudi letos opazno izstopata. 

Hamilton bo užival na dopustu Marquez bi se mu lahko kar pridružilYamaha je bila na Češkem spet v hudi krizi, še najboljši v Brnu je bil Valentino Rossi na skromnem 6. mestu (foto: yamaha.com)

 

Medtem ko so se motociklisti, ki tekmujejo v svetovnem prvenstvu, pravkar vrnili s poletnih počitnic, so v formuli 1 šele včeraj odšli na zaslužen dopust. Pavza bo trajala do Velike nagrade Belgije, ki bo na sporedu 1. septembra. Vozniki bodo imeli največ dva tedna dopusta, inženirji in mehaniki pa najbrž še kakšen dan manj. A zaenkrat zmagovalcu zadnje VN Madžarske in prepričlivo vodilnem v skupnem seštevku Hamiltonu kaže odlično in med prostimi dnevi se bo lahko od vseh voznikov še najbolj sprostil. Kljub zmagi na VN Madžarske pa bodo tudi v taboru Mercedesa poskusili najti še kakšno skrito rezervo. 

Verstappen je bil namreč s svojo Red Bull Hondo tokrat zelo blizu nove zmage, pa tudi druga moštva ne počivajo prekrižanih rok. Renault trdi, da ima že sedaj najmočnejši motor, čeprav tega na stezi ni videti. Pri Ferrariju so že od začetka sezone pod velikim pritiskom, saj naj bi že od zimskih treningov imeli največji potencial, potem pa so na praktično vsakih kvalifikacijah in dirkah zaostajali za Mercedesoma in vse bolj pogosto tudi za Verstappnom. Nervoza obeh Ferarrijevih voznikov je očitna, saj ne mine noben dirkalni konec tedna, ne da bi napravila kakšne hude nepotrebne napake. 

V svetovnem motockistične prvenstvu, natančneje v kraljevskem razredu Moto GP pa so se vozniki šele dobro vrnili z dopustov in opravili z Veliko nagrado Češke. Poletni premor glede razmerij moči ni spremenil prav veliko. Kot se je izkazalo v Brnu, je Honda je z Marquezom še naprej tako superiorna, da bi lahko Španec odšel še za en mesec na počitnice, potem pa bi vseeno osvojil nov naslov svetovnega prvaka. Od doslej odvoženih 10 dirk svetovnega prvenstva jih je MM zmagal 7, njegov največji konkurent Dovizioso pa s svojim Ducatijem zaostaja že za 63 točk.

Seveda so kakšni presenetljivi preobrati v športu vedno možni, a so tokrat zelo malo verjetni. Ducati namreč na nakaterih dirkališčih še vedno preveč zaostaja za Hondo, s Suzukijem se dogaja nekaj podobnega, kriza Yamahe pa se celo stopnjuje. Da se Rossi na češkem asfaltu muči s prehitevanjem KTM-ja Pola Espargaroja in je na koncu dirke le šesti, a obenem spet najboljši voznik Yamahe, pove veliko. Drugi del zgodbe o neuspehu ‘tovarne orglic’ pa so kronične psihološke težave Vinalesa, ki mu gre običajno v kvalifikacijah običajno kar dobro, potem pa na dirki ne zdrži pritiska. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.