Naslovnica Šport Guanyu Zhou bo prvi Kitajec v Formuli 1

Guanyu Zhou bo prvi Kitajec v Formuli 1

Avtor: Spletno Uredništvo
Z moštva Formule 1 Alfa Romeo Racing ORLEN so uradno potrdili, da bo zanje prihodnje leto vozil tudi Kitajec Guanyu Zhou. Italijan Antonio Giovinazzi je tako najbrž ostal kar brez sedeža za prihodnjo sezono, saj so vsa preostala mesta voznikov v Formuli 1 v tem trenutku zasedena.
Guanyu Zhou se zdi bolj podoben piflarskemu študentu, kot pa pilotu F1, toda videz vara (foto: sauber-group.com)

Alfa Romeo Racing ORLEN je danes uradno potrdil, da bo za to italijansko-švicarsko moštvo Formule 1 prihodnje leto vozil tudi Kitajec Guanyu Zhou. Zhou bo tako postal prvi dirkač v zgodovini Formuli 1, ki prihaja iz Kitajske. 22-letni voznik je že pred časom pritegnil pozornost ekip F1, potem ko je leta 2015 je v italijanski F4 končal na drugem mestu, nato pa nanizal še naj zmag in dobrih uvrstitev na dirkah Euro F3 in F2.

Letošnje leto pa je bilo prelomno za mladega Kitajca, saj je še izboljšal svoje predstave in je trenutno na visokem drugem mestu razvrstitve v Formuli 2 (ko v tem tekmovalnem razredu manjkata le še dve dirkališči do konca sezone – Savdska Arabija in Abu Dabi). Zhou se bo tako po koncu leta pridružil ekipi s skupno tradicijo Alfa Romea in Sauberja, v katero prihodnjo sezono prihaja tudi zelo izkušeni Finec Valtteri Bottas.

 »Že od malih nog sem sanjal o tem, da bi se povzpel čim višje v športu, ki me navdušuje, in zdaj so se te sanje uresničile. Zame je privilegij, da začnem svojo dirkaško kariero v formuli 1 z ikonično ekipo, ekipo, ki je v preteklosti v formulo 1 vpeljala toliko mladih talentov. Zdaj so sanje resničnost. Biti prvi kitajski voznik v formuli 1 je preboj za zgodovino kitajskega motošporta,« je ob objavi novice med drugim povedal presrečni Zhou.

Moštvo Alfa Romeo Racing pa bo tako prihodnje leto ostalo kar brez obeh letošnjih voznikov. Finec Kimi Raikkonen namreč po izjemno dolgi in uspešni karieri, v kateri je postal tudi svetovni prvak, odhaja v zasluženi pokoj. Italijan Antonio Giovinazzi pa zaenkrat ostaja brez celo sedeža v Formuli 1 za prihodnjo sezono, saj so trenutno vsa preostala mesta voznikov 1 že zasedena.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.