Naslovnica Šport Gostovanje v Kazahstanu je eno najtežjih

Gostovanje v Kazahstanu je eno najtežjih

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska futsal reprezentanca bo po zmagi nad Črno goro naslednjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo odigrala v Kazahstanu. Naše jutri čaka dolgo potovanje v preko 4100 kilometrov oddaljeno kazahstansko prestolnico Nur-Sultan, težka tekma proti sedmi reprezentanci s svetovne lestvice pa bo na vrsti v soboto.
Gostovanje v Kazahstanu je eno najtežjih

Selektor Tomislav Horvat obkrožen s slovenskimi reprezentanti (foto: FB futsal.si)

Slovenska članska futsal reprezentanca bo jutri odpotovala proti Kazahstanu, kjer jo čaka druga kvalifikacijska tekma za SP.  Naše čaka dolga pot, saj je glavno mesto te osrednjeazijske države Nur-Sultan (do nedavnega se je imenovalo Astana, pred tem Akola) od Ljubljane oddaljeno nekaj več kot 4100 km. Običajno se v Kazahstan leti prek Istanbula, kjer je potrebno presedlati na drugi let, po prihodu na cilj pa nekaj težav povzroča tudi 5-urna časovna razlika s Slovenijo.

Čeprav gre za težko gostovanje pri 7. ekipi s Fifini globalne reprezentančne futsal lestvice, so ambicije v našem taboru visoke. »Odhajamo na gostovanje v Kazahstan. Vsi vemo, kakšna ekipa je to. Na letošnjem evropskem prvenstvu smo že dokazali, da se lahko kosamo z njimi. Tudi tokrat pričakujem dobro tekmo z naše strani. Gremo po točke,« je bil pred zborom reprezentance optimistično razpoložen slovenski selektor Tomislav Horvat.

Slovenija je na zadnjem dvoboju s Kazahstanci letos januarja na EP remizirala s 4:4, dobra novica za naše pa je ta, da za Kazahstan ne igra več toliko nogometašev južnoameriškega porekla, kot jih je še pred nekaj leti. Sicer je v prvem delu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 36 držav razdeljenih v 12 skupin, napredovalo pa bo 12 prvakov skupin in (samo) štiri najboljše drugouvrščene ekipe.

Slovenska zasedba: Klemen Duščak, Žiga Čeh, Teo Turk (vsi FK Dobovec), Jeremy Bukovec (Futsal Pescara), Nik Logar, Nejc Kovačič (oba KMN Oplast Kobarid), Igor Osredkar (MNK Futsal Pula), Denis Totošković (MNK Square Dubrovnik ), Nejc Hozjan (Noia Futsal Sala), Matej Fideršek (Piast Gliwice Futsal), Nejc Berzelak, Uroš Đurić, Max Vesel, Žan Janež (vsi FK Siliko). Tekma med Kazahstanom in Slovenijo bo na vrsti v soboto, (8. oktobra) ob 14. uri po slovenskem času.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.