Naslovnica Slovenija Gorske kolesarje čakajo zanimive trase v naravi

Gorske kolesarje čakajo zanimive trase v naravi

Avtor: Spletno Uredništvo

Pomlad vabi kolesarje k izletom v naravo, nekatere bolj zavzete pa tudi k tekmovalnim nastopom. Rekreativci, tekmovalci in izletniki na dveh kolesih bodo na svoj račun lahko prišli 6. maja, ko bo na vrsti gorski kolesarski maraton MTB Slavnik. Kolesarsko prireditev, ki je mnogo več kot zgolj tekmovanje, bodo gostile Hrpelje pri Kozini. Dogodek s tremi različno zahtevnimi trasami za gorske kolesarje bo primeren za vse rekreativne okuse in odlična priložnost za sproščeno kolesarsko druženje, pester program na osrednjem prizorišču pa običajno pritegne tudi številne ostale obiskovalce.

mbt slavnikEni vzamejo maraton kot pravo dirko, večina pa kot rekareativni izlet v skrite kotičke naravnega okolja okrog Slavnika (foto: MBT Slavnik)

Na gorskem kolesarskem maratonu MTB Slavnik so za večino sodelujočih v ospredju sprostitev, druženje in zadovoljstvo ob vožnji po neokrnjeni naravi. Kolesarji lahko izbirajo med 29​ km Dacia Duster​, 50​ km Hotel Admiral​ in 81 kilometrsko ​Torpado ​traso, ki vodijo po razgibanih slavniških pobočjih. »Jaz to delam čisto za svojo dušo. Sem bivša športnica, včasih sem smučala, in je potem treba tisto kondicijo ohranjat in sem se pač v MTB-ju našla« je po lanskoletnem tekmovanju povedala Teja Plantak, zmagovalka 51 kilometrske trase.

Nad trasami je navdušen tudi​ ​Mat​ej​ Lovše, lanskoletni drugouvrščeni na dolgi trasi m​​aratona, ki je svoje vtise komentiral z naslednjimi besedami: »Po lanski premieri MTB maratona Slavnik, se bom letošnje leto z veseljem vrnil na start. Ena najlepših tras, ki sem jih odpeljal, v mojih očeh maraton uvrščajo na sam vrh. Organizatorji so pripravili odlično traso, razgiban teren in prelepi razgledi pa poskrbijo, da poleg ‘trpljenja’ tudi uživamo.«

Maraton bo spremljalo pestro dogajanje na osrednjem prizorišču pri vaškem domu v Hrpeljah. Poleg posebnega poligona​ in zabavnega tekmovanja​ za najmlajše se bodo predstavili ponudniki lokalne kulinarike in rokodelstva, dišalo bo iz kotlov, ki jih bodo kuhala lokalna društav, okušati bo možno pivo lokalnih mikropivovarjev, po zaključku voženj pa bo sledila pogostitev kolesarjev in podelitev nagrad najboljšim. Obeta se tudi glasbeni nastop Marka Hrabarja.

MTB Slavnik spodbuja tudi sodelovanje. Združuje društva, lokalno skupnost, prostovoljce in druge deležnike, vse v skupnem prizadevanju za organizacijo prvovrstnega dogodka. V sklopu programa bodo sodelovali nekateri turistični ponudniki, PGD Materija pa se letos dogodku pridružuje tudi kot soorganizator prireditve. Dogodek podpirata gostiteljici, Občina Hrpelje-Kozina in Mestna občina Koper, vedno več zanimanja za prireditev pa kažejo tudi pokrovitelji, ki zaradi kakovostne izvedbe in promocije v dogodku vidijo odličen potencial za nadaljnji razvoj.

Organizator je v sodelovanju z lokalnimi turističnimi ponudniki za kolesarje pripravil posebne nočitvene pakete, Hotel Admiral pa bo že v soboto po 16. uri gostil »Pašta pary«, brezplačno pogostitev udeležencev z možnostjo predčasnega prevzema startnih številk, manjši expo s predstavitvi​​jo koles, vozil in kolesarske opreme ter prikaz nudenja prve pomoči gasilcev PGD Materija. Organizatorji dogodka so opozorili še na pravočasne prijave, saj je njihovo število omejeno

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.