Naslovnica Šport Gorenje je spet slovenski rokometni prvak

Gorenje je spet slovenski rokometni prvak

Avtor: Spletno Uredništvo
Rokometaši Gorenja iz Velenja so včeraj po osmih letih ponovno postali državni prvaki, potem ko so v predzadnjem nastopu sezone v gosteh porazili Krko z 28:22. Prav Krka pa se skupaj z Butan plin Izolo seli v 1. B ligo.
Gorenje je spet slovenski rokometni prvak

Trener Gorenja Zoran Jovičić je po osvojitivi naslova poletel v zrak (foto: RK Gorenje/Jure Vodušek/IPPR)

Ekipa Gorenja iz Velenja je včeraj zvečer bučno proslavila osvojitev naslova državnih prvakov, potem ko je v predzadnjem nastopu sezone v gosteh premagala Krko z 28:22. Tako se je dolg velenjski lov na naslov zaključil na predzadnji tekmi sezone, prava veselica pa se v Velenju obeta v soboto, ko je na vrsti še zadnji krog lige NLB in v Rdečo dvorano prihaja Maribor Branik. Na tribune se namreč, čeprav v omejenem številu, ponovno vračajo navijači.

»Letošnja sezona je za mlado velenjsko ekipo, ki v povprečju šteje le 21 let, sezona presežkov. Pred začetkom tekmovanj si nihče ni upal napovedovati odmevnejših rezultatov, vendar so mladi rokometaši dokazali, da so iz pravega testa za velike dosežke,« so zapisali v sporočilu za javnost. Velja dodati, da je trenerju Gorenja Zoranu Jovičiću uspelo iz mlade ekipe v zelo kratkem času iztržiti največ, kar je bilo možno.

Velenjčani so se namreč prebili vse do polfinala evropskega pokala EHF, za vstop v finale pa jim je zmanjkal le kanček športne sreče. Ob osvojitvi naslova slovenskih prvakov pa je vse to sedaj že pozabljeno. Sicer se je včeraj razpletel tudi boj za obstanek. Ljubljana je po pričakovanjih premagala Dobovo s 34:28, moštvo Butan plin Izole pa je izgubilo odločilno tekmo v Mariboru z 29:25. Tako se poleg novomeške Krke v 1. B ligo vrača še ekipa Butan plin Izole.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.