Naslovnica Magazin Glasovanje za Naj planinsko kočo 2024 že poteka

Glasovanje za Naj planinsko kočo 2024 že poteka

Avtor: Spletno Uredništvo
 Siol.net in Planinska zveza Slovenije sta pravkar pričela z jubilejno, 10. akcijo ‘Naj planinska koča’. V izboru tokrat sodeluje kar 147 slovenskih planinskih koč, od tega je 27 visokogorskih in 120 planinskih koč na nižje ležečih lokacijah, tako da je konkurenca tudi tokrat zelo huda.
Glasovanje za Naj planinsko kočo 2024 že poteka

Letos so v fokusu akcije družinski obiski gorskega sveta (foto: TSmedia/Siol.net/PZS)

Glasovanje v akciji ‘Naj planinska koča 2024’ se je pričelo včeraj in bo trajalo vse do 11. septembra. Obiskovalci slovenskega gorskega sveta lahko za svojo najljubšo planinsko kočo glasujejo na spletnem mediju Siol.net in sicer na podstrani ‘Naj planinska koča’. Ocenjevanje bo potekalo po treh kriterijih –  urejenost, gostoljubje in ponudba, pri vsakem pa bo moč koči nameniti eno, dve ali tri  točke.

»En uporabnik lahko za posamezno planinsko kočo glasuje le enkrat v celotnem času glasovanjem. Lahko pa en uporabnik glasuje za več različnih planinskih koč, ki jim podeli točke po posameznih kriterijih.  Ob koncu glasovanja bosta za zmagovalki razglašeni dve planinski koči, ena planinska koča in ena visokogorska planinska koča, ki bosta v skupnem seštevku prejeli najvišje število točk oz. najvišjo skupno oceno,« so sporočili organizatorji akcije.

Sicer bo glasovanje potekalo na spletnem mediju Siol.net, ki ga pripravlja skupaj s Planinsko zvezo Slovenije (PZS). Letošnja jubilejna 10. sezona akcije je posvečena družinam, zato bodo poudarjeni nasveti pri izbiri destinacij za družinske planinske izlete v slovenskih hribih in gorah. Posebno pozornost pa bo namenjena Koroški in Zgornji Savinjske dolini, ki so ju lani v avgustu najbolj prizadele katastrofalne poplave.

Nekateri odseki planinskih poti so še danes zaprti. V podporo tem območjem bo letos PZS ‘Dan slovenskih planincev’ organizirala na Koroškem – 15. junija v Črni na Koroškem. Na Siol.net pa bodo letos posebej izpostavljali planinske koče in poti iz teh dveh območij ter sproti obveščali planince o stanju planinskih poti na tem območju. Sicer PZS že od leta 2013 planinskim kočam podeljuje certifikat ‘Družinam prijazna planinska koča’.

»Namen certifikata je privabiti čim več družin s pomočjo otrokom prijazne in prilagojene ponudbe. V sklopu promocije družinskega planinarjenja bo na Siol.net julija in avgusta potekal tudi nagradni fotonatečaj, v katerem bodo lahko sodelovali vsi, ki bodo poslali družinsko fotografijo z ene od slovenskih planinskih koč, ki jih bodo obiskali s svojo družino,« so še dodali s Siola.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.