Naslovnica Gospodarstvo Gastronomija, kulturni turizem in preprodaja avtodomov

Gastronomija, kulturni turizem in preprodaja avtodomov

Avtor: Spletno Uredništvo

Od 29. januarja do 1. februarja 2020 bosta na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani hkrati potekali dva sejma. Prvi bo 31. Alpe-Adria, mednarodni sejem za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning, drugi pa 14. GASTexpo & Sladoled, mednarodni strokovni sejmi okusov.

Prizor iz Londona, ki pa lepo povezuje oba slovenska sejma – avtodom, predelan v prodajalno sladoleda, ki je postavljen v zgodovinskem središču mesta (foto: flickr.com/Chris Sampson)

 

Konec januarja bo na vrsti že 31. sejem Alpe-Adria. Letos bo v znamenju zelenega, aktivnega turizma, kampinga in karavaninga, obeta pa se tudi bogat spremljevalni program. Slovenska turistična organizacija bo namreč v sodelovanju z Združenjem zgodovinskih mest predstavila ponudbo zgodovinskih mest naše deleže, pri čemer bo poudarek na bogati gastronomski ponudbi. Na sejmu bodo prisotni še Planinska zveza Slovenije, Turizem Ljubljana, medtem ko bo GIZ Pohodništvo predstavilo nov portal Outdoor Slovenia, krožno daljinsko pot Juliana Trail in daljinsko kolesarsko mrežo.

Skupaj bo letos na sejmu na voljo 2500 kvadratnih metrov razstavnih površin. Obiskovalci si bodo lahko tokrat ogledali tudi avtodome, počitniške prikolice, predelane kombije uveljavljenih znamk in posebnmo opremo zanje. Na sejmu bodo sodelovali Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji (MPZA), Caravaning Club Slovenije (CCS) ter osrednji specializirani medij na področju kampinga in karavaninga, revija Avto-Dom. Avtodomi bodo lahko ponovno parkirali na zunanjih površinah, letošnja novost pa je, da bosta na sejmu za obiskovalce organizirana tudi nakup in prodaja rabljenih avtodomov.

Istočasno pa bo na Gospodarskem razstavišču potekal tudi izjemno raznovrsten in obenem bogat sejem kulinarike. »Na že 14. mednarodnih strokovnih Sejmih okusov GASTexpo & Sladoled se bodo predstavili najnovejši trendi v gastronomiji in tehnološke inovacije ter zarisali nove smernice v gostinstvu in hotelirstvu. Na enem mestu bodo združili 8 Ho-Re-Ca področij – Gastronomija, Pijača, Kava, Slaščičarstvo, Pekarstvo, Sladoled, Vino in Gostinsko – Hotelska oprema,« so sporočili z Gospodarskega razstavišča. Spremljevalni program bodo še dodatno popestrila tekmovanja v pripravi pizze, mešanju barskih pijač, izdelavi sladoleda in celo umetnosti risanja na kavne mlečne kreme.

Na sejmu pa bo posebno mesto rezervirano tudi za najboljše poznavalce piva in njihove butične pivovarne, ki se bodo potegovale potegujejo za naziv GASTexpo pivo leta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.