Naslovnica Trendi Furiosa je peti film franšize Mad Max, vrača pa se tudi Garfield

Furiosa je peti film franšize Mad Max, vrača pa se tudi Garfield

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden v slovenske kinodvorane prihajata dve novosti. V sredo bo na vrsti premiera nadaljevanja franšize Mad Max z naslovom ‘Furiosa’, v pa četrtek sledi precej bolj miroljubna risanka o mačkonu po imenu ‘Garfield’. V redno predvajanje pa jutri prihaja slovenski dokumentarni hit ‘Dežela junakov’.
Furiosa je peti film franšize Mad Max, vrača pa se tudi Garfield

Plakata za obe filmski novosti prihodnjega tedna (foto: cineplexx.si)

V sredo, ki je običajno rezervirana za akcijske filmske premiere, bo na vrsti nadaljevanje znane franšize Mad Max. Na to opozarja že naslov filma – ‘Furiosa: del sage Pobesneli Max’ (originalno: ‘Furiosa: A Mad Max Saga’). V petem filmu te slavne akcijsko-postapokaliptične franšize se vračajo tako režiser George Miller kot tudi vsa preostala ekipa, ki je leta 2015 stala za četrto kino uspešnico ‘Pobesneli Max: Cesta besa’.

»Anya Taylor-Joy oživi mlado Furioso, ki se pogumno sooča s krutimi izzivi opustošenega sveta, v katerem glavno vlogo zastrašujočega zlobneža prevzame Chris Hemsworth. Ta predzgodba slavne franšize ‘Pobesneli Max’ prinaša vpogled v začetek življenja te neustrašne junakinje in bojevnice in razkriva, kako je uspela preživeti v svetu, kjer sta nasilje in moč edina zakona,« pravi napovednik filma ‘Furiosa’ (ki po slovensko to pomeni besna).

V četrtek pa se ob 17. uri v kina vrača Garfield (glas mu je posodil Chris Pratt) – svetovno znani mačkon z velikim trebuhom, ki sovraži ponedeljke, obožuje lazanjo in najraje lenari doma. Tokrat pa Garfield sreča davno izgubljenega očeta Vica in se mu pridruži pri smešnem ter hkrati kar tveganem ropu. Slovenski gledalci bodo film lahko videli v štirih verzijah: Digital 2D, Digital 3D, sihronizirana verzija ali originalna verzija s podnapisi.

»Likom so slovenske glasove posodili Rok Kunaver (Garfield), Jernej Kuntner (Vic), Primož Pirnat (Otto), Ajda Toman (Jinx), Robert Korošec (Jon Arbuckle), Tilen Artač (Roland), Gašper Markun (Nolan), Alenka Tetičković (Marge Malone), Klemen Bunderla (Snickers), Ana Maria Mitić (Olivia), Tina Potočnik Vrhovnik (Ethel), Klemen Mauhler (Maurice). Režiser sinhronizacije pa je Jernej Kuntner,« razkriva napovednik risanke.

V redno predvajanje pa jutri, 20. maja 2024, prihaja slovenska dokumentarna uspešnica ‘Dežela junakov’. Film režiserja Jana Filipa Jordana Frangeša z Miho Deželakom v glavni vlogi govori zgodovini velike dobrodelne akcije Radia 1, ki mnogim spreminja življenja, saj že 10 let omogoča počitnice za otroke iz socialno ogroženih družin.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.