Naslovnica Šport FIBA je predstavila logotip prihodnjega EP za košarkarice

FIBA je predstavila logotip prihodnjega EP za košarkarice

Avtor: Spletno Uredništvo
 Slovenija in Izrael bosta med 15. in 25. junijem prihodnje leto gostila 39. žensko evropsko prvenstvo v košarki. Zato so danes, na dan praznika vseh žena, uradni predstavili logotip prvenstva.
FIBA je predstavila logotip prihodnjega EP za košarkarice

Uradni logotip prihodnjega ženskega evropskega prvenstva v košarki (foto: FB FIBA Women’s EuroBasket)

Slovenija in Izrael bosta med 15. in 25. junijem 2023 gostila evropsko prvenstvo v košarki za kategorijo članic. Vsaka država gostiteljica bo gostila po dve skupini skupinskega dela, zaključni boji izločilnega dela EuroBasketa pa se bodo igrali na slovenskih prizoriščih. Slovenija bo svoje tekme skupinskega dela tekmovanja gostila v Kopru in v Celju, Izraelci bodo vse tekme reprezentance gostili v Tel Avivu, veliki finale EP pa bo v Ljubljani.

V pričakovanju prestižnega tekmovanja je Mednarodna košarkarska zveza FIBA prav na današnji praznik žena uradno razkrila logotip EP. »Logotip in celostna grafična podoba prvenstva, ki ju je oblikovala slovenska agencija Zadrga, združujeta izrazite geografske značilnosti držav gostiteljic – Sredozemskega morja in Alp – ter s prepoznavno in drzno grafično paleto poudarjata vznemirljivost ženske košarke,« so pojasnili s Košarkarske zveze Slovenije.

Kvalifikacije za EP 2023 je sicer pričelo 38 reprezentanc, kar je pet več kot v prejšnjem  kvalifikacijskem ciklusu. Izbrani vrsti Slovenije in Izraela sta na EuroBasket uvrščeni neposredno, a so se pri FIBA že pred časom odločili, da bosta obe selekciji z državnim grbom vseeno igrali kvalifikacije. To je zagotovo boljše tudi za obe reprezentanci, saj bi sicer dve leti igrali zgolj prijateljske tekme.

Na EuroBasket 2023 se bo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugouvrščene reprezentance. Tekmovanje bo nato potekalo v 4 skupinah s po 4 ekipami. Kvalifikacije za nastop na EP se bodo sicer letos nadaljevale šele konec meseca novembra. Prihodnje EP pa bo že četrto, bo potekalo v soorganizaciji dveh držav – prejšnjega sta lani gostili Francija in Španija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.