Naslovnica Svet & EU Evropski mladinski parlament na obisku

Evropski mladinski parlament na obisku

Avtor: Spletno Uredništvo

150 parlamantarcev Evropskega mladinskega parlamenta je pravkar obiskalo Slovenijo in sodelovalo na nacionali seji tega evropskega organa. Slovensko Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije je letos ponovno sodelovalo pri izvedbi dogodka, sklepe seje pa bodo mladi poslali evropskim poslancem in tudi domačim politikom. 

Brrozina 1Udeležence generalnega zasedanja je nagovoril David Brozina, generalni direktor MZZ za zadeve Evropske unije (foto: mzz.gov.si).

  

Nacionalne seje Evropskega mladinskega parlamenta se je udeležilo 150 mladih iz 27 držav, ki so razpravljali o aktualnih temah v Evropski uniji. Cilj tovrstnih sej Evropskega mladinskega parlamenta je spodbujati aktivno evropsko državljanstvo, medkulturni dialog in evropske vrednote.

Rezultate razprav bodo mladi v obliki resolucij posredovali slovenskim evropskim poslancem in odločevalcem v državi. Generalni direktor Ministrstva za zunanje zadeve RS (MZZ) David Brozina je pozdravil udeležence in jim v svojem nagovoru orisal izzive, s katerimi se bo EU soočala v času do volitev v Evropski parlament naslednje leto.

Slednji je poudaril pomen vsakodnevnega dela pri oblikovanju skupne vizije prihodnosti EU. Ministrstvo za zunanje zadeve, katero je tudi sicer aktivno pri izvedbi in sodelovanju pri razpravah o aktualnih temah, ki so povezane z evropsko prihodnostjo, še posebej podpira sorodne dialoge mladih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.