Naslovnica Šport E-športna zveza Slovenije vabi na državna prvenstva

E-športna zveza Slovenije vabi na državna prvenstva

Avtor: Spletno Uredništvo
E-športna zveza Slovenije sporoča, da bodo avgusta na vrsti državna prvenstva, prek katerih si bodo najboljši slovenski igralci E-športov odprli vrata za nastop na letošnjih svetovnih prvenstvih.
Eno od svetovnih e-prvenstev davno pred pandemijo koronavirusa (foto: Conew/Wikipedia)

E-športna zveza Slovenije je pravkar objavila informacijo, da bosta letos potekali globalni tekmovanji v videoigrah – 13. Svetovno prvenstvo IeSF, finale katerega bo gostil izraelski Eilat, in Svetovno prvenstvo WSL 2021, ki bo potekalo v Južni Koreji. Prvi korak na poti proti Izraelu bo na sporedu 21. in 22. avgusta, ko bo potekalo državno prvenstvo za ekipe in za posameznike.

Predvidene so 4 ‘discipline’- Tekken, PES in Dota 2, v katerih bo tekmovanje potekalo v soboto, 21. avgusta , ter CS:GO, v kateri bo državno prvenstvo na vrsti dan kasneje, torej v nedeljo, 22. avgusta. Za CS:GO bodo prijave zbirali do četrtka, 12. avgusta, za ostale tri pa do srede, 18. avgusta letos. Najboljši na državnem prvenstvu se bi bodo zagotovili nastop na  evropskih kvalifikacijah, kjer lahko nato visoka uvrstitev pelje še na svetovno prvenstvo.

»Lanskega turnirja se je po svetu udeležilo skoraj 10.000 igralcev. Ker se je število držav, ki letos sodelujejo v tekmovanju, z 61 povečalo na 85, gre pričakovati, da se bo temu primerno povečalo tudi število sodelujočih tekmovalcev. Nagradni sklad v Eilatu bo znašal več kot 100.000 €. Poleg same denarne nagrade je tekmovanje tudi enkratna priložnost, da se udeleženci predstavijo širšemu občinstvu.

Svetovno prvenstvo je lani namreč zbralo skoraj milijon in pol unikatnih ogledov,« so pojasnili z zveze in dodali, da prijave zbirajo na spletnem mestu zveze eszs.si. Drugo veliko mednarodno tekmovanje pa bo potekalo v igri PUBG. Slovenske kvalifikacije bodo na vrsti 21. avgusta, zmagovalec pa se uvrsti neposredno na Svetovno prvenstvo WSL 2021, ki bo potekalo v Južni Koreji.

Tudi tu bo predvidoma nagradni sklad na svetovnem prvenstvu 100.000 ameriških dolarjev, prijave pa zbirajo do 18. avgusta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.