Naslovnica Kronika Dve pogrešani osebi in ukinjanje enot avtocestne policije

Dve pogrešani osebi in ukinjanje enot avtocestne policije

Avtor: Spletno Uredništvo
S slovenske Policije prihajajo novice o začasni ukinitvi treh od dosedanjih štirih specializiranih enot avtocestne policije ter o dveh pogrešanih osebah. V Kopru že deseti dan pogrešajo 49-letnega Aleksandra Jambrovića, v Železnikih pa od včeraj intenzivno iščejo 55-letnega Marka Demšarja.
Dve pogrešani osebi in ukinjanje enot avtocestne policije

Aleksandra Jambrovića pogrešajo že 10 dni (foto: policija.si)

Policisti PU Kranj so bili včeraj obveščeni, da je izginil 55-letni Marko Demšar iz Železnikov. Pogrešani se namreč v predvčerajšnjim (torek, 26. julija) ni vrnil domov. Demšar je visok okrog 180 cm, ima kratke lase, nazadnje pa naj bi bil oblečen v temnejša oblačila. Sicer izginuli pogosto odhaja v okoliške hribe, zato so včeraj sprožili iskalno akciji na širšem območju Železnikov.

V akciji so sodelovali gorski reševalci, gasilci, reševalni psi in policijski helikopter, toda pogrešanega doslej še niso našli, zato je se iskanje danes nadaljevalo. Policisti PP Koper pa so že pred desetimi dnevi prejeli prijavo, da je izginil 49-letni Aleksander Jambrović – Sandi iz Kopra. Nazadnje so ga opazili zjutraj 19. julija na Čevljarski ulici v središču Kopra. Potem pa se je za njim izgubila vsaka sled in do danes iskanja pogrešanega še niso preklicali.

V slovenski javnosti pa močno odmeva vest, da so vrhovi Policije pravkar začasno (morda pa tudi celo dokončno) ukinili kar tri od dosedanjih štirih specializiranih enot avtocestne policije. Tako so pravkar ukinili letos ustanovljene Specializirane enote avtocestne policije Maribor (obstaja od 4. marca), Celje (od 11. aprila) in Koper (od 18. maja). Enoto Novo mesto, ki bi morala pričeti delovati do konca letošnjega leta, pa očitno sploh ne bodo ustanovili.

Operativna bo tako ostala le Specializirana enota avtocestne policije Ljubljana (začela je delovati 1. junija leta 2021). Z ustanavljanjem vseh teh enot so očitno kadrovsko tako podhranili prometno policijo, da je bila edina na hitro delujoča rešitev korak nazaj.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.