Naslovnica Trendi Dva torka, dva tria, a dva zelo različna koncerta

Dva torka, dva tria, a dva zelo različna koncerta

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Društva Kapa so med izjemno raznovrstnem in obsežnem julijskim programom koncertov posebej omenili dva glasbena dogodka. Danes ob 20.00 v Letni vrt Gala hale prihaja trio Jimmy Barka Experience, čez natanko dva tedna pa še drugi trio – MeduzaleM.
Dva torka, dva tria, a dva zelo različna koncerta

MeduzaleM v akciji leta 2019, še pred pričetkom svetovne turneje koronavirusa Covid 19 (foto: FB MeduzaleM)

Jimmy Barka Experience se danes ob 20. uri vrača na koncertno sceno po več kot letno dni trajajočem premoru. Trio iz prestolnice igra poskočno mešanico funka, hiphopa, afro glasbe in folka, ki ji občasno primeša še kakšno drugo glasbeno začimbo. Skupina Jimmy Barka Experience se ponaša z zelo dinamično izvedbo svojega repertoarja, zato jo je zagotovo najbolje poslušati in pogledati na odru, seveda v živo.

Sicer pa skupina pripravlja tudi izid ‘dvojne singlice’ (Dunja), kar obenem napoveduje nove snemalno-produkcijsko-založniške aktivnosti. Po današnjem večernem glasbenem dogodku pa so z Društva Kapa v zares bogatem julijskim programom koncertov posebej še tistega, ki bo na vrsti čez točno dva tedna – v torek, 20. julija. Tedaj bo na Letni vrt Gale hale prikorakala skupina MeduzaleM.

»Z mešanico space metala, experimentala in rocka posega po zapeljivih mastnih rifih, visoko letečem vokalu in mogočnih ritmičnih strukturah. V skupnem jeziku se spopada z družbeno kritiko in puhlostjo sveta. Po dveh izdanih albumih, zadnji je ‘Seacock Seance’, posnet na ankaranski plaži, zasedba napoveduje tretjo ploščo ‘La terza gamba’,« so zapisali v napovedniku koncerta s strani organizatorjev.

Dodali pa so še zanimivo informcijo, da na burji, teranu in brinjevcu vzgojeno trojico MeduzaleM sestavljajo Rok Soczka Mandac (kitara, vokal), Blaž Kocina (bobni) in Manuel Brajnik (bas, synth).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.