Naslovnica Šport Drugi nastop slovenskih sodnikov na SP, nadaljuje se 1. SNL

Drugi nastop slovenskih sodnikov na SP, nadaljuje se 1. SNL

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski nogomet bo jutri doživel dva zanimiva trenutka. Po dobrih dveh tednih se bo namreč nadaljevalo domače nogometno prvenstvo, sodnik Slavko Vinčić pa bo sodil svojo drugo tekmo na svetovnem prvenstvu – napet sosedski derbi med Anglijo in Walesom.
Drugi nastop slovenskih sodnikov na SP, nadaljuje se 1. SNL

Mariborčan Vinčič in sodelavci v vijoličnih barvah (foto: NZS)

Po več kot dveh tednih premora se jutri nadaljuje tekmovanje v 1. slovenski nogometni ligi. Že ob 14. uri bo v novogoriškem Športnem parku na sporedu primorski derbi dna lestvice med domačo Gorico in ekipo CB24 Tabor Sežana. Ob 18. uri bo na sporedu še druga tekma, prav tako zelo zanimiv obračun med ljubljanskim Bravom in Mariborom. V sredo bo ob 14. uri na sporedu še domžalski občinski obračun med Kalcerjem iz Radomelj in Domžalami.

Ob 18. uri bo sledila tekma Koper : Mura, v četrtek pa se bo 18. krog Lige Telemach zaključil s srečanjem med Olimpijo in Celjem. Zanimivo, tudi tekme 19. kroga bodo prihodnji teden na sporedu med torkom in četrtkom, vendar bodo nogometaši slovenskih klubov potem zaigrali tudi za vikend, ko se bo z 20. krogom zaključil prvi del prvenstva. Spomladanski del sezone se bo nato pričel 11. februarja 2023.

Takšen je predvideni načrt, vendar narava velikokrat ne upošteva tekmovalnega programa NZS. Velikokrat se je namreč že zgodilo, da prve dni decembra izjemno slabo vreme prepreči kakšno tekmo, pa tudi februarja se kaj lahko pripeti kaj podobnega. Zagotovo pa zimsko slabo vreme jutri ne bo preprečilo drugega nastopa slovenskega sodnika Slavka Vinčića, ki bo ob 20. uri sodil na sosedskem derbiju skupine B med Walesom in Anglijo.

»Ob vzdolžnih črtah igriščah bosta z Mariborčanom še pomočnika sodnika Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrta sodnica bo Japonka Yoshimi Yamashita, v video sobi pa bosta glavna video sodnika Nemec Marco Fritz in njegov pomočnik Paolo Valeri iz Rima. Torkov dvoboj bo odigran na stadionu Ahmad Bin Ali, kjer domuje katarski prvak Al Rayyan v Dohi (40.000 sedežev),« so še pojasnili na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.