Naslovnica Trendi December bo za RTV Slovenija bolj prazničen kot sicer

December bo za RTV Slovenija bolj prazničen kot sicer

Avtor: Spletno Uredništvo
Služba za komuniciranje RTV Slovenija je že dan po referendumu najavila, da bo tokrat mesec december še bolj praznično obarvan kot sicer. Obetajo se namreč kar štirje božično-novoletno obarvani koncerti Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija.
December bo za RTV Slovenija bolj prazničen kot sicer

Z eno roko dirigent, z drugo trobentač – Marco Pierobon (foto: Damjan Končar/MMC RTV SLO)

Mesec december že močno trka na vrata in s prihodom decembra se obeta tudi serija praznično obarvanih glasbenih večerov Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija. Služba za komuniciranje RTV Slovenija je koncertne dogodke napovedala kot vrhunske (ter izjemno razgibane), kar je dejansko glavna značilnost koncertov Simfoničnega orkestra in Big Banda RTV Slovenija.

Praznični program se bo pričel v petek, 9. decembra in sicer v SiTi Teatru ob 20. uri. “Džezovska vokalistka Mia Žnidarič bo skupaj z Big Bandom RTV SLO ter gostoma Petrom Ugrinom in Gašperjem Bertoncljem proslavila svoj okrogli jubilej s koncertom v SiTi teatru. Zapela bo najlepše pesmi s svojega repertoarja, s katerimi je občinstvo navduševala več kot 30 let, slišali pa bomo tudi glasbo z njenega novega, prav ob tej priložnosti izdanega CD-ja,” sporočajo z RTV SLO.

Nato bo 18. decembra v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma ob 17. in tudi ob 20. uri na vrsti nastop Simfoničnega orkestra in Biga Banda RTV Slovenija z italijanskim trobentačem in priznanim dirigentom Marcom Pierobonom. Tu bodo klasično glasbo prepletli z jazzom in ji dodali rahel božični pridih. 23. decembra pa bo SiTI Teater gostil še Božični jazz koncert z najboljšimi božičnimi klasikami pod taktirko dirigenta Sigija Feigla.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.