Naslovnica Slovenija Druga akcija Bolj zelena Slovenija in novih 10.000 dreves

Druga akcija Bolj zelena Slovenija in novih 10.000 dreves

Avtor: Spletno Uredništvo
Podjetje Radenska d.o.o. tudi letos nadaljuje z zelo uspešno zamišljeno akcijo ‘Bolj zelena Slovenija’. Lani so tako prek akcije posadili prvih 10.000 dreves in letos jih bodo s pomočjo Zavoda za gozdove Slovenije posadili novih 10.000, razporedili pa jih bodo po vsej Sloveniji, upoštevajoč lokalne avtohtone sorte.
Slovenski gozdovi so sicer eno največjih naravnih bogastev naše države (foto: commons.wikimedia.org)

Prva akcija Radenske d.o.o ‘Bolj zelena Slovenija’ je bila z vseh koncev in krajev deležna pozitivnih reakcij, saj gre pri skrbi za okolje navsezadnje za vsesplošno družbeno korist. Lansko prvo sajenje 10.000 dreves je bilo zelo uspešno, prav tako pa se je izkazalo, da so kupci lepo sprejeli vračanje steklene embalaže. Lani je bila sicer akcija označena le na litrskih steklenicah, letos k nakupu vračljive embalaže nagovarjajo tudi s četrtlitrskimi stekleničkami Radenske.

»V tem letu lahko k sajenju dreves prištejemo še prehod na okolju prijaznejše zamaške na steklenicah, ustanovitev gospodarsko interesnega združenja Lokalno je obetavno in kmalu prihajajočo lažjo plastenko Oaze,« je dejala direktorica marketinga Radenske Egle Wehle. Letos bodo tako potrošniki z nakupom mineralnih vod Radenska Kraljevi vrelec, Petanjski vrelec ali Naturelle v litrski in 0,25-litrski pomagali k zasaditvi novih 10.000 dreves.

Na etiketah, ki opozarjajo na okoljevarstveno akcijo ‘Bolj zelena Slovenija’, so prepoznavna tri srca Radenske v prepletu z mogočnimi vejami dreves. Na akcijo pa bodo opozarjali še prek posebej izoblikovanih prodajnih mest Radenske v trgovinah, tekači 2. virtualnega Maratona treh src pa bodo pomagali s pretečenimi kilometri – za vsak pretečen obseg Zemlje bodo posebnem gozdičku Maratona treh src posadili dodatnih 100 dreves.

Pri akciji bo sicer sodeloval tudi Zavod za gozdove Slovenije, ki bo prek svojih strokovnjakov po vsej državi opravil izbor gozdov, oziroma drugih površin, kjer je sajenje najbolj nujno. Pri izbiri sadik pa bo stroka poudarjala avtohtone slovenske vrste dreves.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.