Naslovnica Gospodarstvo Drevi se končno pričenja svetovna razstava Expo 2020

Drevi se končno pričenja svetovna razstava Expo 2020

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes popoldan se s svečano otvoritveno slovesnostjo v Dubaju pričenja lani preložena svetovna razstava Expo 2020. Na prestižni globalni prireditvi, ko jo tokrat prvič gosti ena od arabskih držav, se bo predstavljala tudi Slovenija. Slovenski paviljon, ki stoji v trajnostnem segmentu razstave, bo svetu posredoval zgodbo o zeleni in pametni deželi v srcu Evrope.
Slovenski paviljon v Dubaju (foto: Spirt Slovenija)

Kot so poudarili z Javne agencija za promocijsko slovenskega gospodarstva v tujini Spirit Slovenija, organizatorji dubajske globalne razstave Expo 2020, kljub enoletni preložitvi pričakujejo več kot 25 milijonov obiskovalcev z vsega sveta. Zato so na površini, ki je po velikosti primerljiva z primerljiva s površino slovenskega mesta Velenje, pripravili ogromno razstavo tehnoloških dosežkov, ki naslavljajo predvsem izzive človeštva na področju ohranjanja okolja.

»Slovenija se v Dubaju predstavlja z geslom ‘Slovenia. Green and Smart Experience.’, s čimer izpostavlja trajnostno, sodobno in ustvarjalno plat našega značaja. Svetovno javnost nagovarja z zgodbami, ki govorijo o edinstvenem prepletu neokrnjene narave, znanja, inovacij in prebojnega gospodarstva. Slovenski paviljon je v preteklih dneh že gostil številne visoke obiske predstavnikov drugih sodelujočih držav,« so sporočili s Spirit Slovenija.

Pojasnili so še, da se slovenski paviljon nahaja na privlačni lokaciji blizu enega od vhodov na prizorišče razstave in že na prvi pogled zbuja pozornost s prepoznavno zunanjostjo, zeleno fasado, v katero je vsajenih kar 45.000 sadik rastlin in leseno streho, ki je v celoti izdelana iz slovenskega lesa. Trajnostno zasnovani paviljon, bo privabljal obiskovalce tudi s svežim okoljem posebnega bazena ter z vrsto interaktivnih vsebin v vseh treh etažah objekta.

Otvoritvena slovesnost Expa 2020, na kateri bodo sodelovali številni svetovno znani glasbeniki, kot so italijanski operni pevec Andrea Bocelli, britanska pop zvezdnica Ellie Goulding in kitajski pianist Lang Lang, se bo pričela ob 19.30 po lokalnem času, oziroma ob 17.30 po slovenskem času.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.