Naslovnica Šport Dončić in tovariši so na Japonskem začeli zadnji del priprav

Dončić in tovariši so na Japonskem začeli zadnji del priprav

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska moška košarkarska reprezentanca že pridno trenira v Tokiu, kjer je na vrsti zaključni del priprav na bližnje Svetovno prvenstvo. SP, ki ga bo Slovenija pričela v skupini F na otoku Okinawa, se bo pričelo 25. avgusta. Naši bodo pred tem v Tokiu odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo in sicer v soboto proti domačinom Japoncem.
Dončić in tovariši so na Japonskem začeli zadnji del priprav

Dončić in tovariši med treningom v Tokiu (foto: kzs.si)

Slovenska moška košarkarska reprezentanca že marljivo vadi na japonskih tleh, potem ko je včeraj brez težav, čeprav po malce neobičajni daljši poti prek Helsinkov pripotovala v Tokio. Po poročanju Košarkarske zveze Slovenije so tudi postopki na letališču potekali zelo hitro, za kar so se potrudili tudi sami japonski gostitelji. Luko Dončića so že na letališču pričakali privrženci, veliko pa se jih je zbralo tudi pred hotelom.

Slovenski košarkarji so že včeraj opravili prvi trening, s čemer so pričeli sklepno fazo priprav na to svetovno prvenstvo. Sicer doslej odigrane pripravljalne tekme ne dajejo razlogov za optimizem. Slovenija je v minutah, ko na igrišču ni bilo Luke Dončiča, delovala zelo nebogljeno. Poleg tega obramba ni bila na visokem nivoju, igra v napadu pa je močno odvisna od odstotka zadetih trojk.

”Do začetka prvenstva je še dovolj časa. Pred nami je sklepna faza priprav, ki jo bomo izkoristili za piljenje podrobnosti in zadnje uigravanje ekipe. Verjamem, da bomo našli način, da bodo igralci čez deset dni v optimalni formi. Graditi moramo na dobrih stvareh in v dobrem vzdušju vztrajati pri delu, ki smo si ga začrtali,” je za spletno stran KZS napovedal slovenski selektor Alksander Sekulić.

Sicer bodo zadnjo pripravljalno tekmo pred SP slovenski košarkarji odigrali v soboto (19. avgusta), ko se bodo že ob 8. uri zjutraj po slovenskem času pomerili z Japonsko. Nato pa bodo v ponedeljek (21. avgusta) poleteli še na Okinawo, kjer bodo nekaj dni kasneje svoje četrto SP začeli kot nosilci skupine F.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.