Naslovnica Slovenija Dolgo za Francozi so se na Brnik vrnili tudi Britanci

Dolgo za Francozi so se na Brnik vrnili tudi Britanci

Avtor: Spletno Uredništvo
Dva tedna potem, ko je Air France najavil nov zimski urnik letov iz Slovenije in številne zanimive globalne povezave, ki jih nudi prek matičnega letališča Charles de Gaulle v Parizu, se je danes se na ljubljansko letališče vrnil tudi letalski prevoznik British Airways.
Francozi imajo razvejano mrežo povezav do mnogih ‘zimskih’ počitniških destinacij (foto: Air France/IPPR)

Še pred nekaj leti je bil skok za vikend v London nekaj zelo priljubljenega med številnimi Slovenci, potem pa je izbruhnila pandemija koronavirusa in marsikaj se je spremenilo. Potniški promet je po vsem svetu usahnil, pa naj gre za letalski, ladijski, cestni in železniški promet. V zadnjih mesecih so se stvari počasi počele spet vračati v stare tirnice, tako da so nekatere večje letalske družbe začele obnavljati svojo potovalno ponudbo.

Air France je tako že pred časom obnovil povezave z mednarodnim letališčem Jožeta Pučnika, pred dvema tednoma pa je najavil svoj letošnji zimski urnik (od oktobra 2021 do marca 2022) z matičnega letališča Charles de Gaulle v Parizu. Tako bo moč z Brnika v tem obdobju poleteti do Pariza, nato pa presedlati za bolj eksotične destinacije, kot so Zanzibar (Tanzanija), Kolombo (Šrilanka) in Muškat (Oman).

Novosti so tudi leti za finski Rovaniemi, nemška Munchen in Berlin, nekateri leti pa ostajajo na voljo skozi vse leto. »Tudi pozimi bodo z letališča Paris-Charles de Gaulle lahko potniki poleteli v Sevillo (Španija), Las Palmas (Kanarski otoki, Španija), Palmo de Mallorca (Balearski otoki, Španija), Tangiers (Maroko), Faro (Portugalska), Djerbo (Tunizija) in Krakov (Poljska),« so sporočili z Air France.

Prav danes pa se je na ljubljansko letališče vrnil največji britanski letalski prevoznik British Airways, ki bo slovensko prestolnico spet povezal z Londonom. Najprej bodo poleti z Brnika proti britanskemu otočju na vrsti dvakrat tedensko, že čez nekaj dni pa se obetajo še pogostejši leti. Skok v London za konec tedna bo tako spet možen, če se seveda ne bodo spet  drastično zaostrile proti-koronske preventivne mere.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.